Rețetă de chiftele de dovlecei cu sos de iaurt și usturoi. Un preparat delicios și ușor de realizat
Dacă nu știi ce să mai gătești și îți dorești un preparat gustos, dar în același timp ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de chiftele de dovlecei cu sos de iaurt și usturoi care este ideală pentru familia, dar și musafirii tăi. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de chiftele de dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă îți dorești un preparat fără prea multe calorii, dar în același timp și gustos, noi îți prezentăm rețeta de chiftele de dovlecei cu sos de iaurt și usturoi, un preparat care este ușor de realizat, dar și gustos. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de chiftele de dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
Ingrediente:
- 600 g dovlecei
- 100 g făină
- 50 g parmezan sau brânză feta
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
Pentru sos:
- 100 g iaurt grecesc
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- pătrunjel
- 2-3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Tăiați capetele la dovlecei, iar mai apoi dați-i prin răzătoare. Puneți dovlecii într-un tifon pe care îl legi foarte bine, iar mai apoi îl presezi pentru a se scurge excesul de apă din dovlecei. Amesteci cu făină, brânza rasă și ouăle, iar mai apoi încingi uleiul și formezi cu mâna umedă chiftelele pe care le rumenești pe ambele părți.
Pentru sos amestecă iaurtul cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul pisat și pătrunjelul tocat, iar mai apoi servește-l cu chiftelele. Poftă bună!