Rețetă de ciocolată caldă de casă, cu aromă de portocală. Ce ingredient ieftin trebuie să adaugi ca să iasă cremoasă
Ciocolata caldă este preparatul vedetă al acestui sezon, iar cei mici o adoră pe cea densă și cremoasă. Ei bine, in astfel de preparat poate fi gătit și acasă, cu doar câteva ingrediente ieftine. Iată ce trebuie să adaugi ca să iasă la fel ca la restaurant!
- Cum gătești ciocolată caldă cremoasă
- Secretul pentru o băutură ca la restaurant
Serile de Crăciun nu sunt la fel de speciale fără o ciocolată caldă delicioasă, servită alături de familie și prieteni.
Majoritatea oamenilor preferă să o servească la restaurant, de teama că dacă o vor prepara acasă, nu va fii la fel de delicioasă. Ei bine, cu un singur ingredient, vei rezolva această problemă.
Rețetă de ciocolată caldă de casă, cu aromă de portocală
Ciocolata caldă este unul dintre cele mai ușoare deserturi de preparat. Dacă vrei să o eviți pe cea la plic, care este destul de nocivă, poți să o gătești acasă, în doar câteva minute. Savoarea și textura cremoasă te vor cuceri încă din prima secundă și vei face furori cu ea la petrecerile în familie.
Rețeta este foarte simplă, iar cantitățile depind în funcție de cantitatea pe care ți-o dorești. Vei avea nevoie de smântână, 250 ml lapte cu grăsime de minim 3,5%, zahăr, cacao și coaja de la o portocală.
Se pune laptele la încălzit la foc mic, astfel încât să nu se ardă. După ce e aproape de fierbere, se adaugă aproximativ două linguri de cacao și se amestecă până se elimină cocoloașele.
Se adaugă smâtâna și se amestecă în continuare, până când se îngroașă. Cantitatea de smântână se adaugă în funcție de cât de densă îți dorești să fie, motiv pentru care este recomandat să o pui treptat.
La sfârșit, se rade coaja de la o portocală și se pune în ciocolata caldă. Dacă vrei să fie și mai aromată de atât, poți să adaugi și scorțișoară sau esență de vanilie. De asemenea, cacao poate fi înlocuită cu ciocolată solidă neagră.
Ce beneficii are ciocolata caldă
Dincolo de faptul că este delicioasă și un adevărat deliciu pentru serile de iarnă, ciocolata caldă are și câteva beneficii. Este utilă pentru relaxare, deoarece relaxează sistemul nervos. De asemenea, îmbunătățește memoria și menține sănătatea creierului și a memoriei, astfel că specialiștii o recomandă pentru cei care au probleme din acest punct de vedere.