Rețetă de clafoutis cu prune. Desertul simplu, rapid și ieftin pentru această toamnă
Rețeta pentru clafoutis cu prune este delicioasă și foarte simplă de preparat. Ai nevoie de un număr redus de ingrediente, iar rezultatul final va fi unul foarte gustos.
- Rețetă de clafoutis cu prune
- Desertul simplu, rapid și ieftin pentru această toamnă
A venit toamna și ne putem bucura de roadele oferite de la mama natură. Prunele sunt vedeta sezonului, astfel că pute profita la maxim de ele. Putem prepara gemuri, compot, dar și numeroase deserturi care îți vor încânta familia tot timpul.
Dacă nu știi ce să mai gătești la desert, rețeta de mai jos este perfectă pentru tine. Prunele sunt și delicioase, iar preparatul se este gata în doar câteva minute, astfel că nu ai nevoie de o experiență deosebită în materie de bucătărie. Ingredientele sunt la îndemâna tuturor și, probabil, deja le ai în locuința ta, doar să verifici cămara să fie toate.
Ingrediente
- 500 grame de prune
- 2 ouă
- 150 ml lapte
- 12 gr unt
- 110 gr zahăr
- 100 g făină
- o linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
Se ia o tavă mai adâncă și se unge cu unt moale. Apoi se vom ocupa de prune. Se taie în jumătate sau sferturi și se scot sâmburii Se aranjează în tava unsă cu unt, apoi se presară două linguri de zahăr deasupra.
Separat, se pregătește aluatul. Se pune într-un bol adânc ouăle, 80 de grame de zahăr, laptele, vanilia și făina. Se amestecă bine cu un tel până ce aluatul devine mai lichid și nu sunt cocoloașe.
Aluatul se toarnă foarte atent peste prunele din tavă, încât să acopere fructele. Va merge la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de minute. Se verifică cu o scobitoare pentru a vedea dacă este gata și apoi se lasă la răcit. Deasupra, puteți adăuga și puțin zahăr pudră.