Rețetă de prune marinate cu usturoi. Preparatul perfect pentru acest sezon
Publicat pe 04.09.2023 la 17:59 Actualizat pe 04.09.2023 la 17:59
Nu ai ce să gătești în această perioadă? În cazul în care vrei să prepari ceva deosebit pentru familia ta, rețeta de prune marinate cu usturoi reprezintă un aperitiv special. Aromate, suculente și ușor picante, acestea se combină perfect cu carnea de pui.
- Cea mai bună rețetă de prune marinate cu usturoi
- Preparatul căruia nu ai cum să îi reziști
Prunele fac parte din fructele cele mai consumate în întreaga lume. Pe lângă beneificiile pe care le oferă, trebuie să știi că pentru a beneficia de toate proprietățile acestor fructe, ideal ar fi să le consumi crude, nu preparate termic.
Cea mai bună rețetă de prune marinate cu usturoi
Însă, foarte delicioase și preferate de multe persoane sunt gemurile făcute din aceste fructe sau chiar compotul. Dar, te-ai gândit vreodată la prune marinate cu usturoi. Te vei îndrăgosti de această rețetă devenită din ce în ce mai populară.
Ingrediente
- 1 kg prune cărnoase, bine coapte, dar nu moi;
- 2-3 căpățâni de usturoi;
- 200 g zahăr;
- 120 ml oțet de 9 grade;
- 850 ml apă;
- 10 g sare neiodată;
- condimente: frunze de dafin, boabe de piper, ienibahar, cuișoare, scorțișoară.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de prune marinate cu usturoi trebuie să sterilizăm foarte bine borcanele și capacele. Totodată, acesta este pasul în care vei spăla foarte bine prunele. După ce ai spălat fructele, taie-le pe jumătate și scoate-le sâmburii.
Apoi, în locul unde au fost sâmburii introdu câte un cățel de usturoi, sau o jumătate în cazul în care sunt prea mari. După care, pune prunele în borcane, dar fără să le îndeși prea tare.
Separat, într-o oală pune apa, oțetul, zahărul, sarea și condimente. Poți pune piper, coriandru, dafin sau cuișoare.
Următorul pas este cel în care lași saramura de mai sus pe foc până ajunge la temperatura de fierbere. Apoi, idneparteaza din oală frunza de dafin și cuișoarele.
După ce ai pus borcanele într-o tavă, poți începe să torni saramura peste prune, astfel încât lichidul să acopere bine prunele.
Pre-încălzește cuptorul la 120 grade Celsius, la minim la cuptoarele pe gaz, și introdu tava cu borcanele în cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Și, preparatul este gata.
CITEȘTE ȘI: Cât zahăr se pune, de fapt, la gemul de prune. Multe gospodine fac greșeala asta