Rețetă de compot de struguri, fără conservanți. Se pregătește rapid și e numai bun de pus în cămară, pentru iarnă
Rețetă de compot de struguri, fără conservanți. Se pregătește rapid și e numai bun de pus în cămară, pentru iarnă. Dacă sunteți iubitori de struguri, atunci trebuie neapărat să încercați această rețetă.
- Rețetă de compot de struguri, fără conservanți
- Se pregătește rapid și e numai bun de pus în cămară, pentru iarnă
Strugurii sunt mai sănătoși decât te așteptai. Așadar, fie că îi consumi în forma lor naturală, fie că îi consumi în diferite preparate, aceștia au multiple beneficii pentru sănătate. Unul dintre avantajele strugurilor este acela că se numără printre fructele cu un indice glicemic scăzut, adică nu produc fluctuații mari ale nivelului de glucoză din sânge. În plus, au un conținut caloric redus, venind în sprijinul unei alimentații sănătoase.
Ingrediente pentru compot de struguri:
800 grame de struguri albi cu bobițele mari
4 linguri de zahăr
apă (aproximativ 900 ml)
Mod de preparare:
Spălăm strugurii și punem bobițele în borcane sterilizate în prealabil.
Adăugăm în fiecare borcan câte 2 linguri de zahăr.
Turnăm apă (de preferat plată) până umplem borcanul și acoperim bobițele.
Închidem cu capacul și răsturnăm/scuturăm de 2-3 ori borcanul ca să se distribuie zahărul.
Sterilizăm borcanele la Bain-Marie pentru 30 de minute: învelim borcanele cu ziare sau prosopele și le punem la fiert într-o oală cu apă pe care am acoperit-o cu un prosopel.
Le lăsăm să se răcească lent în pături și apoi le transferăm în cămară, la rece.
Citește și Rețetă de prune murate. Preparatul delicios pe care trebuie să-l încerci