Rețetă de prune murate. Preparatul delicios pe care trebuie să-l încerci
Publicat pe 29.08.2022 la 13:07 Actualizat pe 29.08.2022 la 13:07
Este încă o vreme călduroasă afară, perioada în care gospodinele pun murături pentru iarnă. Fiecare gospodină are rețetele ei de la care nu se abate, dar dacă îți dorești ca anul acesta să te bucuri de murături mai inedite, trebuie să urmezi anumiți pași. Astăzi îți vom prezenta rețeta de prune murate, o mâncare pe care probabil nu ai încercat niciodată să o pregătești, dar care cu siguranță îți va plăcea. Pentru acest preparat aveți nevoie de doar cinci ingrediente, iar modul de preparare este unul foarte ușor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă delicioasă pe care trebuie neapărat să o încerci!
- Cum se pregătesc perele murate
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de prune murate este o noutate în acest sezon, iar gospodinele din întreaga lume o vor adora. Dacă nu le-ați consumat până acum, atunci este momentul perfect să o faceți. Nu este o rețetă complicată și durează doar o oră să o pregătești. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Prune murate - rețetă
Ingrediente:
-3 kg de prune tari
-1 litru de apă
-400 gr de zahăr
-400 ml de oțet
-1 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
Apa, zahărul și oțetul se pun la fiert într-o oală. După ce s-a topit complet zahărul, se trage oala de pe foc și se pune scorțișoară.
Se spală foarte bine prunele, se scot sâmburii și se așează în borcane. Soluția cu oțet se toarnă în borcane, peste prune, și se capsează foarte bine borcanele.
Borcanele cu prune și zeamă se pun la fiert pentru aproximativ 20 de minute, apoi se oprește focul și se lasă la răcit peste noapte. A doua zi se mai fierb aproximativ 20 de minute. Prunele murate sunt gata în maxim o lună și sunt perfecte alături de friptură.
Citește și: Rețetă de gem de prune și mere. Un deliciu în casele românilor