Rețetă de gem de prune și mere. Un deliciu în casele românilor
Publicat pe 28.08.2022 la 11:28 Actualizat pe 28.08.2022 la 11:28
Gemurile și dulcețurile sunt nelipsite din cămara gospodinelor, astfel că acestea le pregătesc an de an. Ei bine, dacă vrei să încerci o rețetă nouă pentru cămara ta, atunci încearcă gemul de prune și mere. Este un deliciu în casele românilor și este un desert inedit pentri diverse prăjituri. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru acest preparat.
- Cum se pregătește gemul de prune și mere
- De ce ingrediente aveți nevoie
Dacă te-ai săturat de rețeta clasică de gem de prune și vrei să încerci ceva nou, trebuie neapărat să încerci gemul de prune și mere. Gospodinele desăvârșite pregătesc vară de vară acest desert, deoarece este delicios și ușor de pregătit.
Este un preparat fără conservanti și fără coloranți. De asemenea, este o rețetă ieftină, rapidă și ușor de făcut. Se poate consuma pe pâine prăjită cu sau fără unt, însă este delicioasă de mâncat și pur și simplu. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Gem de prune și mere - rețetă
Ingrediente:
-3 prune
-4 mere
-240 ml de apă
-400 gr de zahăr
-2 bețișoare de scorțișoară
-1 linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare:
Sâmburii prunelor și căsuța seminețelor de la mere se scot. Merele și prunele se taie în cubulețe. Într-o oală se pune apă, fructele, vanilia și scorțișoara. Se fierb toate la foc mic timp de aproximativ 8-10 minute sau până când fructele s-au înmuiat.
Este momentul să adăugați și zahărul, se aduce la punctul de fierbere și se amestecă în mod constant până când zahărul se dizolvă. Se sterilizează borcanele, iar gemul de prune și mere se pune în ele cât încă este cald. Se lasă la răcit, dar se poate consuma și imediat după ce a fost gătit.
Citește și: Rețetă de prăjitură rapidă cu iaurt și struguri. Desert gustos pentru zilele de weekend