Rețetă de prăjitură rapidă cu iaurt și struguri. Desert gustos pentru zilele de weekend
De Razvan Paltin.
Publicat pe 27.08.2022 la 19:11
Actualizat pe 27.08.2022 la 19:11
Dacă vrei să faci un desert rapid și totodată foarte gustos, atunci rețeta de prăjitură cu iaurt și struguri e exact ceea ce cauți. Ai nevoie de foarte puține ingrediente, iar rezultatul va fi exact cum îți dorești. Gustul te va surprinde.
- Mod de preparare rapid pentru prăjitura cu iaurt și struguri
- Ai nevoie de puține ingrediente
E weekend și te gândești să prepari ceva pentru cei dragi? Rețeta de prăjitură cu iaurt și struguri e exact ceea ce trebuie, căci are un gust deosebit și totodată răcoros pentru zilele de final de vară.
Ingrediente
- Struguri
- 400 de grame de iaurt
- 13 linguri de zahăr
- 14 linguri de ulei
- 1 praf de copt
- 2 ouă
- 17 linguri de făină
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu iaurt și struguri
Mai înainte de toate vom pune într-un bol cele 13 linguri de zahăr și adăugăm și cele 400 de grame de iaurt, după care vom începe să mixăm aceste ingrediente.
Treptat vom adăuga puțin câte puțin și ulei și continuăm să mixăm cu o viteză medie, după care adăugăm și praful de copt, dar și cele două ouă și continuăm să amestecăm toate ingredientele pentru prăjitură. După ce am pus ouăle și praful de copt următorul pas este să adăugăm făină pe care o vom incorpora foarte bine în compoziție. Va rezulta la final o cocă moale ca cea pentru chec.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt vom turna aluatul și vom așeza boabele spălate de struguri. Punem prăjitura ulterior la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade și suntem atenți în momentul în care se coace, căci acest lucru se întâmplă foarte rapid și am putea risca să o ardem.
În funcție de greutatea boabelor de struguri, acestea vor rămâne fie la exterior, fie vor cădea în interior în prăjitură. Rețeta e foarte gustoasă, iar cei dragi vor ajunge să o iubească.
Citește și: Rețetă de chec cu struguri. Se prepară ușor și este un desert ideal în perioada de toamnă