Rețetă rapidă de prăjitură cu smochine și nuci. Gustul te va surprinde
De Razvan Paltin.
Publicat pe 22.08.2022 la 14:17
Actualizat pe 22.08.2022 la 14:17
Dacă vrei să prepari un desert delicios pentru cei dragi, atunci prăjitura cu smochine și nuci e ideală. Gustul unic al acesteia te va surprinde și te va face să o repeți cât mai repede. Nu ai deloc nevoie de multe ingrediente.
- Rețetă rapidă cu smochine
- Ai nevoie de puține ingrediente
Pentru prăjitura cu smochine și nuci nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar gustul acesteia te va surprinde. Combinația dintre smochine și nuci va da un gust total diferit față de ceea ce ai mai mâncat până la acest moment.
Ingrediente
- 6 ouă
- 500 de grame de smochine
- 200 de grame de unt
- 150 de grame de zahăr
- 220 de grame de făină
- 120 de grame de miez de nucă
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 plic de praf de copt
- 2-3 pliculețe de zahăr brun
- zahăr pudră
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu smochine și nuci
Mai întâi de toate vom separa albușurile de gălbenușuri, după care într-un bol vom mixa untul cu zahărul până când se va obține o cremă omogenă. Se adaugă cele 6 gălbenușuri, unul câte unul și ulterior se pune făină puțin câte puțin.
Albușurile se bat separat spumă și se adaugă ulterior peste compoziția de gălbenușuri și amestecăm încetat, după care adăugăm și nucile ușor prăjite și tăiate cu cuțitul.
Când toate ingredientele s-au omogenizat, compoziția se va turna într-o formă tapetată cu hârie de copt, se vor pune smochinele spălate și tăiate în cubulețe pe toată suprafața, după care vom acoperi cu restul de compoziție.
Când prăjitura începe să fie semicoaptă se va scoate tava și de vor așeza pe deasupra feliile de smochine și se presară zahăr brun. Introducem tava din nou la cuptor pentru încă 40 de minute la o temperatură de 180 de grade. Se face proba cu scobitoarea pentru a verifica dacă este coaptă.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu nucă și cremă de cafea. Desert delicios pentru zilele de weekend