Rețetă de dovlecei cu parmezan în sos de roșii. Un preparat delicios pentru cei dragi
Dacă îți dorești un preparat delicios, dar și ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de dovlecei cu parmezan în sos de roșii, un preparat gustos pentru musafiri, dar și pentru familia ta! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de dovlecei cu parmezan în sos de roșii
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Dovlecii cu parmezan în sos de roșii sunt gustoși și pe placul tuturor. Dacă vă doriți să aveți un stil de viață cât mai sănătos, noi vă prezentăm rețeta de dovlecei cu parmezan în sos de roșii pe care o poți realiza pentru familia ta, dar și pentru tine. Un preparat ideal, fără prea multe calorii. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a găti o cină delicioasă!
Rețetă de dovlecei cu parmezan în sos de roșii
Ingrediente:
- 1 dovlecel mediu
- 1 zucchini mediu
- 1 zucchini galben
- 1 ceapa de marime medie
- 700 g rosii coapte
- sare
- piper
- 1 lingurita busuioc uscat
- ulei pentru prajit
- 2-3 catei mari usturoi
- 100 g parmezan ras
- 150 g mozzarella rasa
- frunze de busuioc pentru decor
Mod de preparare:
Dovleceii îi spălăm, iar mai apoi îi tăiem felii și îi prăjim în ulei încins la foc mic și îi adăugăm pe un șervețel. Roșiile le crestăm și le opărim în apă clocotită timp de 30 de secunde, iar apoi le curățăm de coajă.
Ceapa o tocăm și o călim în puțin ulei, iar mai apoi punem roșiile și continuam să amestecăm bine până obținem un sos consistent. Oprim focul și adăugăm piper, sare, busuioc uscat și 2-3 căței de usturoi pisat. Brânzeturile le radem, iar mai apoi acoperim fundul unui vas cu sosul de roșii, iar apoi adăugăm stratul de dovlecel.
Acoperim totul cu un strat de brânzeturi peste care punem al doilea strat de sos de roșii și pe rând ceilalți dovlecei. Punem în vasul la cuptorul preîncălzit la 200 °C și coacem pentru 10-20 de minute. Scoatem vasul din cuptor și lăsăm să se răcească, iar mai apoi poate fi servit. Poftă bună!