Rețetă dovlecei cu brânză, la cuptor. Un preparat foarte apreciat de copii
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.06.2022 la 22:24
Actualizat pe 29.06.2022 la 22:24
E mereu o provocare să găsești preparate noi pe care să le încerci, mai ales în privința celor mici. Noi vă propunem un preparat care cu siguranță va fi pe gustul lor. Se gătește extrem de ușor și rapid. Rețetă dovlecei cu brânză, la cuptor. Gustul de brânză, în combinație cu textura dovlecelului copt vă va plăcea la nebunie.
- Rețetă dovlecei cu brânză, la cuptor
- Un preparat foarte apreciat de copii
Această rețetă este una extrem de îndrăgită de copii. Așa că, dacă ați rămas în pană de idei și nu mai știți cu ce preparate să îi surprindeți pe cei mici, puteți încerca această rețetă. Rețetă dovlecei cu brânză, la cuptor.
Ingrediente:
- dovlecei - 3 bucăți, alegeți dovlecei de mărime medie
- brânză feta sau telemea, în jur de 200 g
- 2 ouă
Mod de preparare:
Tăiați capetele la fiecare dovlecel și apoi în jumătate pe lungime. Apoi, cu o linguriță scobiți interiorul fiecărei jumătăți cu atenție, să nu rupeți marginile dovlecelului.
Brânza o dați pe răzătoare, adăugați apoi cele 2 ouă și opțional, putin piper măcinat după preferințe.
Amestecați apoi compoziția cu o furculiță sau lingură. Umpleți bucățile de dovlecei care arată ca niște bărcuțe cu amestecul obținut, și le puneți în tavă. Le băgați la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute la 200 de grade, până se rumenesc frumos. După ce opriți cuptorul, le lăsați să se "odihnească" încă 15-20 de minute.
Este un preparat pe care îl puteți servi simplu, sau cu pește, carne, în funcție de preferințe.