Supă cremă de dovlecei. Rețetă specifică acestui sezon
Publicat pe 13.06.2022 la 15:17 Actualizat pe 13.06.2022 la 15:17
Cine nu-și dorește să petreacă timp de calitate cu familia, mai ales în sezonul cald. Ei bine, uimește-i pe cei dragi cu o rețetă ideală, supa cremă de dovlecei. Durează doar o oră să o gătești, iar gustul ei este unul cu adevărat delicios. Este un preparat sănătos, cu multe legume de sezon.
- Cum se pregătește supa cremă de dovlecei
- De ce ingrediente avem nevoie
Rețeta supă cremă de dovlecei este un preparat extrem de sănătos și delicios. Este mâncarea specifică acestui sezon, preparat cu care îți vei surprinde familia și prietenii. Această rețetă se servește cu pătrunjel, iar dacă vă place puteți pune și ou cu smântână, dar nu este obligatoriu. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Supă cremă de dovlecei - rețetă
Ingrediente:
-3-4 dovlecei de mărime potrivită
-2 cepe
-2 morcovi
-1 ţelină mică
-1 rădăcină de pătrunjel
-2-3 roşii
-sare
-25 gr de unt
-1 legătură de pătrunjel
-smântână
-1 ou
Mod de preparare:
Toate legumele se spală, se curăță de coajă și se pun la fiert într-o oală de trei litri. Prima dată se pun la fiert morcovii, țelina, pătrunjelul cu sare și ceapa, apoi se lasă la fiert pentru 30 de minute.
Se curăță dovleceii de coajă, se taie rondele și se bagă la fiert peste celelalte legume. Se lasă la fiert pentru aproximativ 20 de minute, apoi se strecoară, se aruncă ceapa, iar celelalte legume și roșiile decojite se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe sau cu blenderul până capătă consistența unei paste. Se pune peste compoziție untul, zeama în care au fiert legumele și sarea. veți obține o supă cremă de dovlecei delicioasă. Se mai lasă la fiert la foc potrivit pentru aproximativ 5-10 minute. Dacă vă place puteți să adăugați ou și smântână, bătute bine ca supa să fie și mai cremoasă.
Supa cremă de dovlecei este gata! Se servește caldă cu pâine prăjită sau bruschete și pătrunjel verde deasupra.