Rețetă de dovlecei la tigaie cu pesmet. Un preparat ușor de realizat pentru zilele de vară
Dacă vrei să îți delectezi familia, dar și musafirii cu un preparat ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de dovlecei la tigaie cu pesmet care este pe placul tuturor și specific pentru zilele călduroase de vară. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de dovlecei la tigaie cu pesmet
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă vrei să te delectezi cu un preparat delicios, noi îți prezentăm rețeta de dovlecei prăjiți la tigaie care sunt ușor de realizat. Pot fi serviți cu sos cu iaurt sau cu mujdei de usturoi, însă pot fi și o garnitură destul de bună pentru diverse rețete de fripturi. Dovleceii sunt potriviți și pentru cei care se află la diete deoarece au foarte puține calorii. Iată sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de dovlecei la tigaie cu pesmet
Ingrediente:
- 3 dovlecei medii spre mici
- 4-5 linguri ulei
- 1 catel usturoi
- 2 fire rozmarin
- 2-3 linguri pesment
Pentru servit:
- marar proaspat tocat
- parmezan ras
Mod de preparare:
Spălați dovleceii și tăiați-i felii mai groase, iar mai apoi adăugați sare pentru a elimina apa. Trebuie lăsați 15-20 de minute să aștepte până când se scurge zeama, iar maia poi încingeți o tigaie și puneți dovleceii.
Se prăjesc la foc mare timp de un minut, două, iar apoi adăugați două fire de rozmarin. Dovleceii îi prăjim pe ambele părți și îi lăsăm să se prăjească timp de 30 de secunde fără să amestecăm. După ce s-au rumenit adăugați piper proaspăt măcinat, iar mai apoi pesmetul cât mai uniform. Se mai lasă puțin pe foc până când se rumenește și pesmetul.
După ce am luat dovlecii de pe foc adăugăm mărar tocat și puțin parmezan ras deasupra. Poftă bună!