Musaca de cartofi cu cașcaval. Rețeta preparată de orice gospodină
Publicat pe 14.06.2022 la 23:55 Actualizat pe 14.06.2022 la 23:55
Cu siguranță orice gospodină a preparat măcar o dată musaca. Această rețetă se poate face în diferite feluri, dar de această dată îți prezint o rețetă mai atipică. Rețeta de musaca cu cartofi și cașcaval este extrem de delicioasă, iar cașcavalul topit îi dă un plus de savoare acesteia. Iată cum se prepară.
- Musaca de cartofi cu cașcaval
- Rețeta care te va da pe spate
Musaca de cartofi cu cașcaval. Este o rețetă preparată de mai toate gospodinele, deci este imposibil să nu fi făcut vreodată musaca. Ea poate fi vinete, cartofi sau orice alte combinații mai vrei, însă cea cu cartofi este cea mai bună. Iar dacă mai are și cașcaval este cu atât mai bine. Iată cum se prepară această rețetă delicioasă.
Ingrediente
800 g carne tocată amestec
100 ml suc de roșii
400 g brânză telemea
100 g unt
200 ml lapte
100 g cașcaval
1 kg cartofi
2 cepe
Ulei
Sare
Piper
Mod de preparare
Se toacă cepele mărunt și se prăjesc în 4 linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, sare și piper după gust și se toarnă sucul de roșii. Se lasă pe foc mic, amestecând des, până se pătrunde carnea și scade. Se curăță cartofii și se fierb. Se scot din apă, se pasează și se freacă cu untul și laptele. La final se adaugă brânza rasă. Se montează musacaua. Se unge cu unt o tavă întinsă. Se întinde o treime din cantitatea de carne și se acoperă cu o treime din cantitatea de piure. Se repetă operația de încă două ori, păstrând proporțiile. Deasupra va fi un strat de piure, pe care se presară puțin cașcaval ras. Se coace 20 minute la foc moderat. Poftă bună!