Rețetă de musaca de vinete. Te vei îndrăgosti instant de acest preparat grecesc
Publicat pe 17.03.2022 la 12:17 Actualizat pe 17.03.2022 la 12:17
Musacaua de vinete este una dintre cele mai versatile rețete cu vinete pe care gospodinele le pregătesc pentru mesele festive, dar nu numai. Te vei îndrăgosti instant de acest preparat grecesc!
- Rețetă de musaca de vinete
- Preparat grecesc
Nu mai ști ce rețete versatile să pregătești pentru a-ți impresiona familia și prietenii? Noi îți prezentăm o rețetă delicioasă de musaca de vinete. Musacaua este o mâncare cu origini grecești ce se realizează cu vinete, brânză și carne tocată.! Iată de ce ingrediente mai ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-6 vinete
-300 g carne tocată
-200 g parmezan ras
-un pahar ulei
-2 ouă
-1 ceapă
-scorțișoară măcinată
-nucșoară
-sare
-piper
Mod de preparare:
Vinetele se spală bine și se taie rondele sau fâșii. Acestea se introduc într-un bol cu apă fierbinte și puțin ulei pentru cel mult 2 minute. După blanșare, bucățile de vinete se scurg și se usucă foarte bine și se prăjesc în ulei.
Separat se prăjește ceapa tocată mărunt. Se adaugă carnea tocată peste ceapă. Se condimentează cu sare, piper, nucșoară și scorțișoară. Se amestecă foarte bine. La final se adaugă parmezanul ras.
Musacaua de vinete se asamblează astfel: un strat de vinete, un strat de brânză până ce se termină ingredientele. Peste ultimul strat se adaugă ouăle bătute bine și se dă la cuptor timp de 45 de minute.
Citește și: Rețetă de friptură de porc cu bere! Cum să iasă carnea fragedă și gustoasă