Rețetă de drob de vinete. Un preparat culinar la mare căutare vara aceasta
Te-ai săturat de toate mâncărurile calde sau ai rămas în pană de idei?! Noi îți sărim în ajutor cu o rețetă care face furori în acest sezon estival. Mai concret, este vorba despre drobul de vinete. Nu, de data aceasta nu este cu carne, ci cu legume. Iată cum se prepară pas cu pas! Gustul unic o să te cucerească de la prima înghițitură!
- Drob de vinete
- Rețetă pas cu pas
Rețetă drob de vinete
Fructele și legumele sunt la mare căutare în această perioadă a anului, astfel că este momentul potrivit să te bucuri de vitaminele lorși savoarea pe care o au în fel și fel de deserturi sau preparate culinare.
Pentru că drobul a făcut mereu furori pe masă, mai ales de Paște și de Crăciun, ce ai spune să te bucuri de el și vara, însă nu de cel clasic, ci unul de vinete, total diferit.
Ingrediente:
- 3 vinete mici
- 2 cepe medii
- 1 fir ceapă verde
- 1/2 legătură pătrunjel
- 2 ardei grași roșii
- 3 ouă
- sare
- 75 grame făină albă de grâu
Mod de preparare:
Am fiert în apă cu sare vinetele tăiate cubulețe timp de 10 minute, iar apoi le-am scurs foarte bine și le-am păsat în robot. Între timp am călit ceapă și ardeii grași, tăiați cubulețe, și le-am așezonat cu sare și piper.
După ce compoziția s-a mai răcit, am amestecat-o bine cu vinetele pasate, pătrunjel tocat, ouă și făină, până s-a format o pastă. Încingem cuptorul și tapetăm o formă de chec cu hârtie de copt, turnăm compoziția și o ungem cu oul rămas.
O lăsăm la cuptor până s-a rumenit puțin, în jur de 30 min, iar apoi, când este gata îl scoatem, îl lăsăm să se răcească și poate fi proporționat și servit alături de cei dragi. Poftă bună!