Rețetă de vinete în oțet balsamic și usturoi. Un deliciu culinar
Publicat pe 01.07.2022 la 19:42 Actualizat pe 01.07.2022 la 19:42
Vinetele se găsesc peste tot în această perioadă, deci este bine să profităm de ele cât timp mai putem. Vinetele în oțet balsamic cu usturoi sunt extrem de delicioase, iar servite reci de la frigider sunt un adevărat deliciu. Această rețetă este foarte simplă și se prepară numaidecât. Iată cum poți să faci aceste vinete delicioase.
- Rețetă de vinete în oțet balsamic și usturoi
- Mod de preparare și usturoi
Rețeta de vinete în oțet balsamic și usturoi este foarte simplu de făcut. Este foarte delicioasă și aromată datorită usturoiului. Cei mci, dar și cei mari o vor adora și cu siguranță se va mânca pe loc. Iată cu se prepară.
Ingrediente
2 vinete lungi
ulei de măsline (sau de floare)
3 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
oțet balsamic
Mod de preparare
Se taie vinetele felii subțiri de cca 1cm,se sărează și se pun la scurs într-o sită,15 minute, să iasă amăreala din ele. Se prăjesc în ulei pe ambele părți, până se rumenesc frumos. Se scot pe o farfurie. Usturoiul se curăță și se pisează, pătrunjelul se spală și se toacă foarte mărunt, apoi se amestecă cu câteva linguri de ulei de măsline. Într-o farfurie puțin mai adâncă se așază în straturi felii de vinete, sosul din pătrunjel și usturoi în ulei și apoi se stropește cu oțet balsamic. Se sărează după gust și se dă la rece. Preparatul are gustul cel mai bun după 24-36 de ore, când aromele s-au întrepătruns bine. Se servește rece, pe pâine prăjită.