Rețetă de gogoși cu mere și stafide. Un desert delicios și ușor de preparat
Pentru că ne aflăm în a doua zi de Paște și cu siguranță vrei să te delectezi cu câteva prăjituri delicioase, noi îți prezentăm rețeta de gogoși cu mere și stafide, un preparat delicios, atât pentru familia ta, cât și pentru musafiri. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru realizarea acestui desert!
- Rețetă de gogoși cu mere și stafide
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă îți este poftă de ceva dulce și vrei să te delectezi cu un preparat delicios și pe placul familiei tale, noi îți prezentăm rețeta de gogoși cu mere și stafide, un desert gustos și ușor de realizat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de gogoși cu mere și stafide
Ingrediente:
- 2 mere mici sau 1 mar mediu
- 1 varf de sare
- 120 g zahar pudra
- 100 ml ulei
- 40 g stafide
- 2 lingurite esenta rom
- 200 ml apa calduta
- 200 ml apa și 2 linguri suc lamaie
- 25 g drojdie proaspata
- 500 g faina
- coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Într-un vas adăugăm făina, sarea, zahărul pudră, drojdia proaspătă, 200 ml de apă călduță ,100 mililitri de ulei și coaja rasă de la o lămâie și amestecăm totul, iar apoi lăsăm la dospit pentru 10 minute și începem să frământăm aluatul și îl lăsăm timp de 60 de minute până când acesta își mărește considerabil volumul.
În tot acest timp hidratam stafidele cu esența de rom și tăiem merele cubulețe foarte mici. Adăugăm merele în apă cu două linguri de suc de lămâie, iar după ce aluatul și-a mărit volumul adăugăm merele împreună cu stafidele și începem să le încorporăm. Modelăm gogoșile biluțe, iar apoi le prăjim într-o baie de ulei pe ambele părți până se rumenesc. Atunci când sunt gata le scoatem pe un șervețel și le lăsăm să se răcească. Poftă bună!