Prăjitură cu portocale confiate. O rețetă pe gustul tuturor
Publicat pe 25.04.2022 la 21:45 Actualizat pe 25.04.2022 la 21:45
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce să mai gătești pentru tine și cei dragi? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura cu portocale confiate. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert delicios și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește părjitura cu portocale confiate
- De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert delicios
Dacă vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un desert delicios, dar nu știi ce bunătăți să mai prepari, noi venim cu soluția. Iată cea mai simplă rețetă pentru prăjitura cu portocale confiate. Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos și bucură-te de momentele frumoase.
Rețetă pentru prăjitura cu portocale confiate
Ingrediente pentru blat
- o linguriță de amoniac
- 700 g de făină
- un praf sare
- 3 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 150 ml ulei
- coaja rasă de portocală
Ingrediente pentru cremă
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- vanilie
- un praf de sare
- 3 linguri amidon
- 750 ml lapte
Ingrediente pentru coajă
- sucul de la o portocala
- 250 g zahăr
Modul de preparare
Pentru început, curățăm coaja de portocale de statul alb, iar apoi o tăiem în cubulețe mici. Punem la fiert sucul de la portocală cu 250 g de zahăr. Fierbem timp de 15 minute și amestecăm ușor.
Într-un bol amestecăm praful de sare cu zahărul și uleiul. Punem lingurița de amoniac stinsă cu un strop de oțet, făina și coaja rasă de la portocale. Amestecăm ușor compoziția și frâmântăm cu mâna până nu se mai lipește.
Împărțim aluatul în patru bucăți egale și le punem la copt, într-o tavă, la foc potrivit, pentru cinci minute fiecare. Într-un alt castron amestecăm albușurile cu praf se sare și trei linguri de zahăr. Punem și gălbenușurile cu 100 ml de lapte, amidon și zahăr, amestecăm, iar la sfârșit punem și vanilia.
Peste foaia caldă punem crema, pe care o întinem ușor. Repetăm procesul cu fiecare în parte și le presăm ușor. Peste prăjitură punem siropul cu coaja de portocale, se lasă la rece pentru cel puțin două ore, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu cafea. Un desert delicios pentru masa de Paște