Rețetă de gogoși glazurate. Desertul delicios care se pregătește în câteva minute
Gogoșile sunt delicioase și nimeni nu poate infirma acest lucru. Ele se gătesc în doar câteva minute, iar rezultatul este unul pe măsura așteptărilor. Rețeta de mai jos este perfectă, dar și foarte simplă, astfel că nu ai nevoie de abilități în bucătărie.
- Rețetă de gogoși glazurate
- Desertul perfect pentru toată familia
Gogoșile sunt un desert perfect pentru toată lumea. Ele se prepară în doar câteva minute și nu ai nevoie de cunoștințe în bucătărie pentru un rezultat delicios. Cu siguranță îți vor aminti de copilărie, iar gustul este de neegalat. Ingredientele folosite se găsesc în bucătăria oricărei gospodine și va fi o plăcere uriașă să le gătești.
Ingrediente
Pentru aluat
- 300 ml lapte cald
- 50 ml apă caldă
- 1 linguriță sare
- 3 linguri zahăr
- 2 ouă
- 650 g făină
- 80 g unt moale
- 12 g drojdie proaspătă sau 6 g drojdie uscată
- Ulei pentru prăjit
Pentru glazură
- 2 linguri cu vârf zahăr pudră
- 5-6 picături zeamă de lămâie
- 1 lingură apă la temperatura camerei
Mod de preparare
Prima dată vom pregăti aluatul gogoșilor. Într-un castron încăpător se adaugă laptele cald și apa călduță împreună cu zahărul, sarea, ouăle și drojdia fărâmițată, apoi se amestecă până se obține aluatul. Urmează și jumătate din cantitatea de făină, cernută anterior și se amestecă cu lingura. După acest proces, se va adăuga și restul de făină împreună cu untul moale și se amestecă cu o lingură.
Aluatul pentru gogoși se va pune pe masa de lucru, suprafață acoperită cu făină și se frământă timp de câteva minute. După 5 minute, vom avea un aluat omogen, neted, care nu se lipește. Se formează o bilă și se lasă într-un bol încăpător.
Se adaugă puțin ulei peste aluat, apoi se acoperă cu o folie alimentară sau un prosop și se pune într-un loc cald. Aluatul va sta la dospit timp de o oră și jumătate, până își dublează volumul.
Când este gata, iar aluatul și-a dublat volumul, se transferă aluatul pe blatul de lucru ce a fost presărat cu făină. Se frământă puțin, apoi se împarte în 22 de bucăți egale și se formează 22 de biluțe. Fiecare dintre ele se acoperă cu un prosop și se mai lasă la dospit 15 minute. După acest proces, se face o gaură în fiecare biluță formată.
Se vor pune la prăjit în ulei încins, pe foc mediu. Se lasă până se rumenesc pe ambele părți, apoi se scot pe o farfurie acoperită cu un prosop de hârtie pentru a reține uleiul.
Pentru glazură ai nevoie să amesteci zahărul cu zeama de lămâie și apa. Se ung gogoșile cu această glazură sau se pot pudra doar cu zahăr.