Rețetă de gogoși pufoase din doar două ouă. Un desert delicios, cu aromă și miros de portocale
Unul dintre deserturile cele mai gătite de Crăciun sunt gogoșile, iar cele cu aromă de portocală se potrivesc perfect cu spiritul sărbătorilor de iarnă. Noi îți prezentăm o rețetă ușoară, care va fi pe placul întregii familii. Ai nevoie de doar două ouă.
- Cum să gătești cele mai delicioase gogoși
- Au aromă de portocale și ți se topesc în gură
Gogoșile sunt preparatul surpriză al acestei perioade și se potrivesc perfect cu sezonul rece. Sunt delicioase, moi și tot ce ai nevoie pentru a servi o ciocolată caldă sau un ceai fierbinte.
Este desertul ideal pentru o seară în familie și pot înlocui cu succes orice prăjitură pentru care ai nevoie de mai mult timp la dispoziție.
Rețetă de gogoși pufoase din doar două ouă
Pentru acest preparat ai nevoie de doar două ouă și puține ingrediente, pe care majoritatea oamenilor le au deja în bucătărie. Sunt foarte pufoase și rămân la fel și la câteva ore după ce le-ai gătit. De asemenea, nu necesită o cantitate mare de ulei, astfel că nu va trebui să îți faci griji în ceea ce privește textura pe care o au.
Ingrediente
- 3 linguri de lapte
- 2 ouă
- făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- 6 linguri de ulei de măsline
- 6 linguri de zahăr
- coaja de la portocală
- coaja de la lămâie
Mod de preparare
Gogoșile se pregătesc foarte repede. Se adaugă într-un bol zahărul și se rade coaja de la portocală și lămâie, iar mai apoi se adaugă ouăle. Se amestecă până se omogenizează, iar mai apoi se pune uleiul, laptele și sucul de portocale.
Se adaugă praful de copt, se cerne făina în amestec și se amestecă până când se transformă într-un aluat lipicios. Aluatul se taie în bucăți egale și se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-au prăjit, acestea se bagă prin zahăr și se pot servi.