Regula de aur pentru gogoși pufoase și aromate. Toți iubitorii de deserturi trebuie să știe asta
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.10.2022 la 18:21
Actualizat pe 26.10.2022 la 18:21
Gogoșile sun desertul preferat al multor persoane, iar rețetele pentru acest preparat sunt de multe feluri. Însă, indiferent de cum se prepară, toate trebuie să respecte regula de aur pentru a realiza niște gogoși pufoase și aromate. Iată care este secretul pe care iubitorii de dulciuri trebuie să îl știe.
- Regula de aur pentru realizarea unor gogoși pufoase și aromate
- Secretul pe care toți iubitorii de deserturi trebuie să îl știe
Multe gospodine recurg la gogoși atunci când vor să gătească ceva repede și delicios. Însă, se bazează pe diferite toppinguri pentru a le da o aromă deosebită. Ce nu știe multă lume este că această aromă se poate obține prin respectarea unei reguli de aur, care le va face mai pufoase și aromate ca oricând. Iată ce trebuie să știe toți iubitorii de gogoși.
Cum să faci gogoși pufoase și aromate respectând regula de aur
Cu siguranță toți iubitorii de deserturi au gustat cel puțin o dată în viață gogoși care le-au rămas întipărite în minte, și pe care au încercat să le reproducă, însă fără succes. Chiar dacă pare greu de crezut, gogoșile pufoase și aromate depind doar de un singur aspect și anume, regula de aur. Aceasta indică exact ce trebuie să facă gospodinele pentru a reuși să obțină cele mai delicioase gogoși.
Așadar, unul dintre lucrurile importante pe care trebuie să le facă gospodinele pentru a obține gogoși pufoase este să aibă grijă să nu devină tari atunci când sunt la prăjit. Pentru asta, este nevoie ca acestea să fie prăjite la foc mediu și să se aștepte cel puțin 4 minute înainte ca focul să se încălzească.
Cantitățile sunt extrem de importante
Pe lângă felul în care prăjim gogoșile, este important, înainte de toate, să avem grijă la cantități. Așadar, gospodinele trebuie să aibă grijă să nu adauge prea mult zahăr în compoziție, cantitatea recomandată este de 1 lingură de zahăr. Pentru a te asigura că vor fi suficient de dulci, amestecul poate să fie ajustat cu zahăr pudră, care nu îngreunează creșterea aluatului.
Un alt aspect împortant în acest sens este să lași gogoșile la scurs, pentru a elimina surplusul de ulei. Pe lângă asta, zahărul pudră trebuie pus cât timp sunt fierbinți, nu după ce încep să se răcească.
Citește și: Rețetă de gogoși cu mere. Un desert rapid și simplu