Ingredientul care face gogoșile pufoase. Reteța pe care ți-ai fi dorit să o fi știut până acum
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.08.2022 la 15:26
Actualizat pe 26.08.2022 la 15:26
Gogoșile ne amintesc de gustul copilăriei și de vremurile în care singura grijă a noastră era să așteptăm să termine bunica de gătit pentru a le putea savura. Cele făcute de bunicile noastre au avut mereu un gust și o textură deosebită, pe care nu l-am mai întâlnit în alte gogoși, indiferent câte rețete am fi încercat.
- Cum să obții cele mai pufoase gogoși pe care le-ai mâncat vreodată
- Noi îți prezentăm secretele pe care cu siguranță nu le știai
Ei bine, o să rămâi surprins că ai ratat această plăcere de a mânca gogoși pufoase, doar pentru că ai uitat să adaugi un ingredient. Acesta este ingredientul pe care îl are toată lumea în casă, însă nu multă lume știe că transformă real gogoșile noastre.
Ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi neapărat în rețeta ta de gogoși
Cu toții ne dorim ca gogoșile noastre să iasă mereu fragede și delicioase, însă dezamăgirea e mare când vedem că oricât ne-am chinui, nu reușim să aibă gustul și textura pe care ni le dorim. De fapt, nu este nimic complicat, ci doar câteva secrete care o să îți ușureze munca. De exemplu, ai nevoie de exact aceleași ingrediente pe care le folosești în mod normal, nu este nimic în plus de adăugat, ci secretul sta în cantitatea lor, pentru a crea un aluat pufos, exact așa cum ți-l dorești. Noi îți prezentăm o rețetă simplă, dar care o să-ți schimbe viziunea asupra gogoșilor.
Ingrediente
- 500 gr de făină
- 2 gălbenușuri
- 350 ml de lapte
- 2 plicuri de zahăr vanilinat
- Praf de sare
- Coaja de la o lămâie
- 1 lingură de zahăr
- 30 gr drojdie proaspătă
- 10 gr zahăr pudră
Mod de preparare
Prima dată, trebuie să amestecăm drojdia cu o lingură de zahăr și laptele călduț. Trebuie să așteptăm câteva momente până drojdia se acitvează și se face spumă. Apoi batem gălbenușurile cu 300 grame de făină, folosind un mixer. Apoi adăugăm sarea, zahărul vanilat, coaja de la lâmăie și făina care a rămas. Frământăm aluatul până când devine moale și elastic și îl lăsăm să dospească 30 de minute. După ce a crescut suficient, îl întindem, tăiem bucăți mici, pe care le facem rotunde și pe prăjim. La urmă, adăugăm zahăr pudră sau topping-ul pe care ni-l dorim.