Trucul perfect pentru gogoși pufoase. Trei reguli de aur pe care trebuie să le respecți
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 22.07.2022 la 11:54
Actualizat pe 22.07.2022 la 11:54
De fiecare dată, atunci când facem gogoși, ne dorim să fie la fel de pufoase ca cele pe care le cumpărăm. Acum, să fim sinceri, fiecare bucătăreasă talentată are rețeta ei preferată de gogoși, și secretele ei în prepararea lor, dar regulile de bază pentru gogoși pufoase sunt aceleași. Dacă le folosești, e imposibil să dai greș.
- Trucul perfect pentru gogoși pufoase
- Trei reguli de aur pe care trebuie să le repecți
Gogoșile reprezintă unul dintre deserturile preferate ale românilor, și mai ales al celor mici. În același timp însă, ele pot fi și un mic dejun perfect, consistent și hrănitor. Regulile de aur care te ajută să le faci moi, aromate și delicioase, să nu se întărească aluatul atunci când le prăjești.
Trucul perfect pentru gogoși pufoase
Dacă vrei să îți iasă niște gogoși pufoase trebuie să le prăjești în baie de ulei, la foc potrivit de iute să nu se ardă și să se coacă bine la interior.
Ingrediente:
- 200 ml lapte;
- 20 g drojdie proaspătă/1 pliculeț drojdie uscată;
- 25 ml ulei;
- 1 lingură zahăr;
- 1 ou;
- coaja rasă a unei lămâi și coaja rasă a unei portocale (dacă nu sunt tratate chimic);
- un praf sare;
- 450 g făină;
Cel mai important lucru în prepararea aluatului pentru gogoși este să nu adăugăm zahăr în cantități mari. Explicația este una simplă: zahărul în cantități mari va face ca aluatul să crească mai greu și mai puțin. Dacă vă temeți că gogoșile nu vor iesi dulci nu vă faceți griji: acestea vor fi pudrate oricum cu zahăr.
A doua regulă de aur este să ai răbdare să lași gogoșile să dospească 30 de minute la cald, într-o cameră unde sunt 25 – 26 de grade. La rece, aluatul nu dospește suficient și gogoșile nu vor mai fi pufoase.
Gogoșile trebuie prăjite în ulei încins dar la foc mediu, nu tare. Dacă vom prăji aluatul la foc iute acesta va face o crustă pe exterior, dar în interior nu se va găti corect, va rămâne semi făcut sau chiar crud.
Citește și Rețetă de pandișpan cu afine și mure. Un desert care, cu siguranță, va plăcea tuturor