Rețetă de gogoși la cuptor umplute cu mere caramelizate. Un desert perfect pentru orice moment al anului
Publicat pe 25.05.2022 la 23:38 Actualizat pe 25.05.2022 la 23:38
Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un desert nou, despre care ai auzit rar, iar totodată să nu stai prea mult timp în bucătărie?! Ei bine, noi venim cu rețeta de gogoși la cuptor umplute cu mere caramelizate. Iată cum se prepară pas cu pas!
- Gogoși la cuptor umplute cu mere caramelizat
- Un desert simplu și gustos
Fie că este luni, marți, weekend sau orice altă zi a anului, un desert nu strică nimănui, astfel că este momentul să îți răsfeți și tu papilele gustative cu un desert nou, simplu și gustos.
Gogoși la cuptor cu umpltură de mere caramelizate
Cel puțin o dată ai mâncat gogoși, însă ce ai spune dacă ai afla că gogoșile pot fi făcute și în cuptor, nu doar într-un vas cu ulei încins. Vezi și tu cum se prepară, dar și ce ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 ml suc de mere
- 70 g zahăr tos
- 1 ou întreg
- 1 gălbenuș
- 100 g unt la temperatura camerei
- 2 linguri de lapte
- Un praf de sare
- 550-600 g făină
- 20 g drojdie de bere proaspătă sau 10 g uscată
- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
Pentru compoziția de mere:
- 50 g unt
- 1 kg de mere verzi
- 1 lingură scorțișoară măcinată
- 1 lingură de amidon de porumb
- 50 ml suc de mere
Pentru siropul de zahăr:
- 50 ml apă
- 75 g zahăr tos
- 1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Pentru început vom pune într-un castron zahărul, sucul de mere, drojdia și 5-6 linguri de făină. Omogenizăm bine, acoperim cu o folie și lăsăm să se activeze drojdia.
Într-un alt castronel omogenizăm oul cu gălbenușul, sarea și laptele. Amestecăm făina rămasă cu scorțișoara și dăm deoparte. Punem într-un vas încăpător compoziția cu drojdia, cea de ouă și untul. Frământăm până obținem un aluat elastic și omogen, însă destul de moale, dar suficient cât să se desprindă de pe pereții vasului.
Punem aluatul într-un vas uns cu puțin ulei și îl acoperim. Lăsăm la temperatura camerei până își dublează volumul.Împărțim aluatul în 20 de bucăți egale pe care le modelăm sub formă de bile, le punem pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și le lăsăm să mai dospească încă 30 de minute acoperite.
Le dăm la cuptor pentru 18-20 de minute, după care le scoatem și le ungem cu siropul de zahăr. În acest timp, se prepară umplutura, mai exact compoziția de mere caramerlizat.
Curățăm merele de coajă și le taiem cubulețe mici, apoi încingem o tigaie în care punem untul, adăugăm merele, zeama de lămâie și scorțișoara. Lăsăm 2-3 minute la foc mare după care adăugăm amidonul dizolvat în sucul de mere, apoi lăsam sa se răcească.
Cu un cuțit de pâine tăiem vârful gogoșilor până la jumătate în 2, le desfacem ușor și cu ajutorul unui poș le umplem cu compoziția de mere. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de gogoși cu flori de salcâm. Desertul primăverii