Rețetă de gogoși cu mere. Un desert rapid și simplu
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.10.2022 la 21:12
Actualizat pe 18.10.2022 la 21:12
Gogoșile sunt, fără nicio îndoială deserturile preferate ale tuturor, indiferent de vârstă. De ce?! Ei bine, pentru că sunt delicioase și se prepară rapid, ușor, și sunt bune pentru a fi servite atât calde, cât și reci. Pot fi consumate simple, cu diferite toppinguri sau lângă o cană cu lapte, sau cu iaurt!
- Rețetă de gogoși cu mere
- Un desert rapid și simplu
Și pentru copii, dar și pentru adulți, gogoșile sunt unul dintre cele mai iubite deserturi. Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase și pufoase, sunt și foarte ușor de preparat. Unde mai pui că pot fi servite și la finalul mesei, ca desert, dar pot fi și un mic dejun perfect, consistent și hrănitor. Astăzi vă prezentăm o rețetă de gogoși cu mere. Un desert rapid și simplu.
Rețetă de gogoși cu mere
Ingrediente:
- 250 g făină
- 180 g de măr ras
- 100 ml apă
- două ouă mici sau un ou mare
- 25 ml ulei
- 1 lingură coajă de lămâie rasă
- 50 g zahăr
- 4 g praf de copt
- un vârf cuțit sare
- ulei pentru prăjit
- zăhar pudră vanilat pentru pudrat gogoșile
Mod de preparare:
Puneți într-un vas ouăle, apa, uleiul, coaja rasă de lămâie, zahărul și sarea. Amestecați ingredientele până obțineți un amestec omogen. Apoi amestecați făina și praful de copt, și le cerneți direct în mixul lichid, după care amestecați. Puneți apoi în vas mărul ras, însă fără să îl stoarceți și amestecați până când se întrepătrunde perfect în aluat.
Apoi puneți uleiul într-o cratiță adâncă și atunci când uleiul este încins, luați cu lingura aluatul și puneți în cratiță. Le lăsați apoi la prăjit 2-3 minute, la foc mediu, sau până când sunt aurii pe ambele părți.
Când sunt gata, scoateți gogoșile cu mar pe o farfurie tapetată cu hârtie și mai apoi, pudrați-le cu zahăr vanilat.
Poftă bună!
Citește și: Câtă drojdie se pune la 1 kg de făină pentru gogoși. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină