Secretul lui chef Sorin Bontea pentru gogoși pufoase și delicioase. Rețeta pe care o vei folosi mereu
Publicat pe 06.09.2022 la 13:52 Actualizat pe 06.09.2022 la 13:52
Cine nu iubește gogoșile? Gogoșile fac parte din desertul copilăriei. Dacă ai încercat până acum să faci gogoși, însă aluatul nu ți-a ieșit moale și pufos, trebuie neapărat să vezi rețeta lui Chef Sorin Bontea. Acesta a dezvăluit secretul gogoșilor pufoase și moi. Află tot ce trebuie să faci.
- Rețetă de gogoși pufoase de la Sorin Bontea
- Secretul pentru cele mai bune gogoși
Dacă ai poftă de ceva dulce, dar totuși nu ai chef să te duci până la cofetărie sau magazin, încearcă să prepari această rețetă de gogoși. Chef Sorin Bontea ne învață cum să preparăm cele mai pufoase gogoși. Urmând cu atenție această rețetă, nu vei mai da greș niciodată la acest capitol. Iată care sunt ingredientele necesare și secretul pentru gogoși mereu pufoase și moi.
Ingrediente
500 g de făină
două ouă
100 g de zahăr
80 g de unt topit
coajă de lămâie rasă și uscată
coajă de portocală
11 g de drojdie
un vârf de linguriță de sare
esență de vanilie sau extract
250 de ml de lapte
Mod de preparare
Pentru un aluat perfect de gogoși, Chef Sorin Bontea folosește un malaxor planetar. Se poate face aluatul și manual, dacă nu un așa dispozitiv acasă. Pentru început, se adaugă în malaxor laptele călduț, zahărul, drojdia, coaja de portocală și cea de lămâie. Se amestecă totul cu telul și se lasă de-o parte timp de 10-15 minute. După cele 10-15 minute se adaugă sarea, extractul de vanilie, untul topit, ouăle și se mixează. La final, se adaugă făina și se reia mixajul, iar dacă mai este nevoie, se mai adaugă puțină făină.
Secretul pentru gogoși pufoase
Pentru ca gogoșile să fie mereu pufoase, după ce ați terminat de mixat cu planetara, se mai pune puțin ulei și se frământă manual. După asta, Chef Sorin Bontea lasă aluatul la dospit timp de oră. Apoi le taie rotunde cu paharul și le mai lasă la crescut încă 30 de minute. La final, gogoșile se prăjesc în ulei încins.