Rețetă delicioasă de prăjitură cu ciocolată albă și nucă de cocos. Desert rapid și gustos
De Razvan Paltin.
Publicat pe 29.08.2022 la 19:47
Actualizat pe 29.08.2022 la 19:47
Îți e poftă de ceva dulce și vrei să prepari un desert rapid și gustos? Avem pentru tine o super rețetă de prăjitură cu ciocolată albă și nucă de cocos. Modul de preparare e foarte simplu și nu ai nevoie de multe ingrediente.
- Rețeta se prepară foarte rapid și cu puține ingrediente
- Desert delicios pentru toată familia
Modul de preparare e foarte simplu pentru rețeta de prăjitură cu ciocolată albă și nucă de cocos, iar în ceea ce privesc ingredientele nu trebuie să îți faci griji, căci le ai prin bucătărie.
Ingrediente
- 4 albușuri
- 150 de grame de zahăr
- 50 de grame de nucă de cocos
- 3 jumătăți de linguri de făină
- un plic de zahăr vanilat
- un vârf de cuțit de sare
Pentru cremă
- 4 gălbenușuri
- 3 plicuri de zahăr vanilat
- 4 linguri de făină
- 5 linguri de zahăr
- 200 de ml de lapte
- 250 de grame de unt
- 2 linguri de nucă de cocos
Pentru glazură
- 200 de grame de ciocolată alba
- o jumătate de lingură de unt
- nucă de cocos
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu ciocolată albă și nucă de cocos
Mai întâi de toate vei bate albușurile spumă împreună sare, după care adaugi zahărul, zahărul vanilat și vei începe să mixezi până când zahărul se va dizolva.
După ce acesta s-a topit vei incorpora în rețetă treptat făină și nucă de cocos și vei amesteca delicat cu o spatulă. Pui compoziția în tava tapetată cu hârie și o lași la cuptorul preîncălzit aproximativ 35 de minute până când aluatul va trece testul scobitorii.
Acum ne vom ocupa de cremă pentru prăjitură, astfel că vei amesteca gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat până când vei obține o cremă omogenă, după care așezi vasul pe baie de aburi și incorporezi făina împreună cu laptele amestecând până când se va forma consistența unei budinci. Vei topi untul, după care îl vei incorpora în crema răcită, dar linguriță cu linguriță, după care adaugi nuca de cocos.
Ciocolata albă o vei topi la bain-marie și o amesteci cu untul urmând ca ulterior să întinzi crema pe blatul răcit, iar deasupra pui glazura căldă pe care o vei întine rapid cu un cuțit deoarece se întărește foarte repede. Presari și fulgi de nucă de cocos pe deasupra și lăsăm prăjitura la rece pentru două ore.
Citește și: Terci de ovăz cu mango, chili și fulgi de cocos. O rețetă deosebită de desert