Terci de ovăz cu mango, chili și fulgi de cocos. O rețetă deosebită de desert
Publicat pe 10.08.2022 la 15:53 Actualizat pe 10.08.2022 la 15:53
Terciul de ovăz cu mango, chili și fulgi de cocos este o gustare extrem de sănătoasă și delicioasă. Acest preparat este foarte special datorită combinație ingredientelor pe care le conține. Se prepară foarte simplu și nu necesită mult timp în bucătărie.
- Terci de ovăz cu mango, chili și fulgi de cocos
- Ingrediente și mod de preparare
Terciul de ovăz este foarte folosit în diete, dar poți să îl consumi chiar dacă nu vrei să slăbești. El se poate prepara în diferite combinații și îl poți face exact după gustul tău. Este un preparat foarte gustos și inedit în același timp. Iată care sunt ingredientele necesare.
Ingrediente
300 ml lapte
100 g fulgi de ovăz
3 linguri de miere
1 lime
1 mango
100 g fulgi de cocos
2 crenguțe de mentă
2 crenguțe de coriandru
1 portocală
½ chili
Mod de preparare
Fulgii de ovăz se amestecă cu laptele și 2 linguri de miere, într-un castron și se lasă acoperiți, peste noapte, în frigider. Se curăță mangoul, se scoate sâmburele și se taie cubulețe pulpa. Se curăță portocala. Se scoate pielița albă de pe felii și se taie bucăți mari. Se spală ardeiul chili, se taie în jumătate, pe lungime, și se scot semințele. Pulpa se toacă mărunt. Limeul se spală cu apă caldă, se usucă prin tamponare, se rade coaja și se stoarce sucul. Mangoul și portocala, chiliul, coaja și sucul de lime se amestecă cu restul de miere. Menta și coriandrul se spală, se usucă prin tamponare și se rup frunzele de pe tulpini. Terciul de ovăz se pune în straturi alternative cu salata de fructe și se ornează cu mentă, coriandru și fulgi de cocos. Se pot folosi 2 borcane a câte 300 ml. Se servește rece de la frigider. Poftă bună!