Rețeta de înghețată cu ciocolată a lui chef Adi Hădean. O variantă mai sănătoasă și mai deliciosă decât cea din comerț
Valul de caniculă care a pus stăpânire pe România în această perioadă face ca înghețata să fie desertul perfect pentru oricine. Varianta propusă de chef Adi Hădean este îngheţata cu ciocolată neagră: o rețetă ușor de preparat și mult mai sănătoasă decât ceea ce se găsește în comerț.
- Rețeta de înghețată cu ciocolată a lui chef Adi Hădean.
- Preparatul perfect pentru o vară caniculară.
Pentru o vară caniculară, chef Adi Hădean are cea mai simplă și delicioasă rețetă de înghețată cu ciocolată. Prepară și tu ceva răcoritor și dulce, la tine acasă, într-o variantă mai sănătoasă! Sunt necesare doar 4 ingrediente!
Ingrediente pentru 4 porţii:
- 90 de grame de ciocolată neagră trei gălbenuşuri
- 100 de grame de zahăr brun
- 200 de mililitri de smântână dulce
- 100 de mililitri de lapte
Mod de preparare înghețată cu ciocolată - rețeta lui Adi Hădean
Ciocolata se rupe în bucăţi şi se pune într-o cratiţă cu fund gros. Gălbenuşurile şi zahărul se bat spumă. Nu este problemă dacă nu se dizolvă tot zahărul în timpul acestui proces, el se va dizolva la pasul următor.
Cei 200 de mililitri de smântână dulce se toarnă peste ciocolată şi se pune cratiţa pe foc mic. Amestecă până se topeşte toată ciocolata. Trebuie să obţii un sos de ciocolată destul de gros.
Se toarnă laptele peste sosul de ciocolată şi pune cratiţa din nou pe foc. Aşteaptă să se încălzească amestecul din cratiţă (să fie fierbinte dar să nu clocotească) şi toarnă-l în fir subţire peste gălbenuşuri. Dacă amestecul e prea fierbinte, ouăle se vor transforma în omletă.
Compoziţia se toarnă în cuva maşinii de făcut îngheţată, se pune capacul, se apasă butoanele care comandă frigul şi malaxorul şi se lasă să-i facă treaba 20-25 de minute.
Dacă dublezi cantităţile - atenţie la gălbenuş, unul în plus e suficient chiar dacă creşti cantităţile celorlalte ingrediente în mod semnificativ - şi umpli cuva, timpul de îngheţare/malaxare creşte.
Când este gata, o poți nivela cu o lingură udă şi o poți pune în congelator, dacă nu vrei să mânânci chiar atunci.