Rețetă de macrou la cuptor cu legume și sos de roșii. Un preparat delicios și ușor de pregătit pentru Buna Vestire
De Buna Vestire, este bine să fie consumat pește, asta pentru că tradiția spune că așa poți trece peste probleme cu ușurință. Fiind vorba de o zi cu dezlegare, mai jos vei găsi o rețetă pe care o poți pregăti.
- Rețetă de macrou la cuptor cu legume și sos de roșii
- Un preparat delicios și ușor de pregătit pentru Buna Vestire
În fiecare an, de Buna Vestire, este dezlegare la pește, iar de pe mesele românilor nu lipsește acest tip de aliment. De aceea, în rândurile de mai jos vei găsi o rețetă pe care o poți pregăti pentru Buna Vestire.
Rețetă pentru macrou la cuptor cu legume și sos de roșii
Ingrediente:
- 4 peşti macrou
- 1 kg cartofi
- 3 cepe
- 1 ardei gras roşu
- 2 cutii mici de roşii cuburi
- 1 lămâie
- cimbru
- piper
- sare
- 3-4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru început, se curăță cartofii și se taie, iar apoi se pun într-o tavă, peste care se adăuga și ceapa tăiată și se condimentează cu sare, piper, cimbru.
Mai apoi, se taie și ardeiul gras și se amestecă toate legumele cu ulei de măsline. După ce sunt amestecate bine, se poate pune sosul de roșii, iar dacă este prea acru, se adăuga o linguriță de zahăr, pentru a mai tăia din aciditate.
Se curăță peștii și se condimentează cu sare și piper. Mai apoi, se rade puțină coajă de lămâie peste ei și se stoarce și sucul. Se preîncălzești cuptorul la 180 de grade și se lasă la gătit pentru o jumătate de oră, iar mai apoi se verifică dacă sunt făcuți, timp în care poți să mai poți cu lingura din sosul de roșii peste pești.
Este bine să nu amesteci legumele cu bucățile de pește, asta pentru că așa riști să se rupă. După ce este gata, se presăra pătrunjel proaspăt și poate fi servit.
La fel de bine se pot folosi verdețuri și pentru a umple interiorul peștilor sau se poate face un amestec dintre cimbru, pătrunjel, coriandru și sosul de roșii, în care se pune o linguriță de zahăr. Interiorul peștilor mai poate fi umplut și cu un mix de legume, care poate lua locul cartofilor din garnitură.