Rețetă de saramură de pește. Cel mai gustos preperat pentru această zi
De Razvan Paltin.
Publicat pe 25.03.2022 la 11:39
Actualizat pe 25.03.2022 la 11:39
Astăzi, de Buna Vestire, e dezlegare la pește în Postul Paștelui, astfel că îți prezentăm o rețetă de saramură de pește foarte gustoasă și cu care îți vei surprinde familia. Trebuie neapărat să mănânci acest preparat care se face foarte ușor.
- Astăzi e dezlegare la pește
- Rețetă de saramură de pește simplă și rapidă
Astăzi trebuie neapărat să mănânci pește, căci în fiecare an de Buna Vestire e dezlegare la pește, iar gospodinele fac preparare care mai de care cu acest tip de carne. Noi îți prezentăm o saramură gustoasă cu care îți vei surprinde familia
Ingrediente
Pentru pește:
- 1 kg de pește
- sare
- piper măcinat
- ulei
Pentru saramură:
- 3 roșii mari
- 1 ardei gras
- 2 ardei kapia
- 2 ardei bulgărești
- 1 ardei iute
- 200 ml suc de roșii
- sare
- piper boabe
- 2 foi de dafin
- o crenguță cimbru
- o căpățână de usturoi
- mărar sau ceapă verde
Mod de preparare rețetă de saramură de pește
Mai înainte de toate se coc roșiile și ardei pe plita de la aragaz sau pe grătar, după care se docojesc și se lasă deoparte. Începă ulterior să ne ocupăm de pește.
Acesta se curăță de solzi și se eviscerează, după care se spală și se pune peste ei sare și piper, pe ambele părți. Bucățile de pește se dau prin pesmet și se pun în tigăie în uleiul încins.
Într-o oală încăpătoare se pune un lintru de apă la fiert cu câteva boabe de piper, o linguriță sau două de sare, foile de dafin și cimbru. Când acestea dau în clocot se adaugă sucul de roșii, dar și roșiile și ardeii copți. Roșiile vor trebui să fie sfărâmate cu o furculiță pentru a de dezintegra în zeamă.
Acestea se lasă la fiert timp de 10 minute, după care se stinge focul. Se pune pasta de usturoi plus alți doi căței tăiați în felii subțiri și se amestecă compoziția. Tot acum se vor pune în vas și bucățile de pește prăjit sau copt. Ulterior se pune capul și se lasă încă 5-10 minute pe foc.
Saramura de pește e gata, iar ea se servește fierbinte cu mămăligă. Pe deasupra se pune mărar proaspăt sau ceapă verde tocată.
Citește și: Salată rusească Șuba cu pește. Rețete pentru toate gusturile