Rețetă de melcișori cu spanac și mozzarella. O gustare rapidă, ușor de preparat
Nu-i așa că sună bine combinația clasică de frunze de spanac cu mozarella, învelite în straturi crocante de aluat fin și servite cu o salată de roșii proaspete?! Astăzi vă propunem o rețetă de melcișori cu spanac și mozzarella. O gustare rapidă, ușor de preparat, potrivită pentru orice moment al zilei.
- Rețetă de melcișori cu spanac și mozzarella
- O gustare rapidă, ușor de preparat
Această rețetă de melcișori cu spanac și mozzarella este perfectă pentru a fi servită atunci când aveți prieteni la cină, sau chiar pentru întreaga familie. Mai mult, aceștia pot fi pregătiți și depozitați în congelator înainte de coacere pentru o masă rapidă.
Rețetă de melcișori cu spanac și mozzarella
Ingrediente necesare:
- 1 rulou de foietaj
- 400 g spanac (proaspat)
- 60 g nuci caju
- 1 catel de usturoi
- 40 g ulei de măsline
- mozarella
- Sare de mare și puțin piper
Mod de preparare:
PASUL 1 Căliți frunzele de spanac într-o tigaie adâncă cu puțin ulei de măsline. Condimentați cu sare de mare și piper după gust.
PASUL 2 Tăiați ușor cățelul de usturoi și faceți piure împreună cu nucile de caju, uleiul de măsline și mozarella într-un blender sau cu blenderul de mână pentru a forma o cremă uniformă. Asezonați cu puțină sare.
PASUL 3 Întindeți aluatul de foietaj pe care puneți crema de caju. Apoi acoperiți cu spanac după ce l-ați stors înainte.
PASUL 4 Rulați rulada încet și apoi tăiați felii groase de 1-2 cm. Așezați-le pe o foaie de copt și coaceți la 160 de grade ventilat timp de aproximativ 15-20 de minute.