Rețetă de pandișpan cu caise. Un desert pufos și savuros
Rețetă de pandișpan cu caise. Un desert pufos și savuros, ușor de preparat, și fără prea multe ingrediente. Este un desert potrivit pentru orice sezon, dar am zis să profităm de sezonul fructelor și să îi adăugăm și caise.
- Rețetă de pandișpan cu caise
- Un desert pufos și savuros
Padișpanul este o prăjitură aromată și pufoasă, care poate fi preparată chiar la orice ocazie. Rețeta nu este deloc una dificilă, iar gustul este garantat, chiar și în cazul celor mai mofturoase persoane.
Rețetă de pandișpan cu caise
Ingrediente:
- 8 ouă ;
- 4 linguri ulei;
- 250 g zahăr;
- un praf sare;
- 250 g făină;
- 6 caise bine coapte;
- zahăr pudră pentru servit;
Mod de preparare:
Mixați albușurile cu un praf de sare și, când începe să se formeze spuma, adăugați zahărul.
Continuați apoi să mixați aproximativ 10 minute, până ce se obține o spumă fermă. Se adaugă gălbenușurile, unul cate unul, se amestecă, se toarnă uleiul, apoi se pune și făina și se amestecă ușor cu un tel.
Se toarnă aluatul în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt, se pun deasupra feliile de caise, și se pun la copt 25-30 de minute. Dupa ce se răcesc, pot fi servite cu zahăr pudră deasupra.
Poftă bună!
Citește și Rețetă de gem de caise fără zahăr. Un desert sănătos și delicios