Rețetă de gem de caise fără zahăr. Un desert sănătos și delicios
Publicat pe 24.08.2022 la 21:14 Actualizat pe 24.08.2022 la 21:14
Toată lumea se pregătește să facă dulcețuri cu fructele de sezon. Ei bine, astăzi vă vom prezenta cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru gemul de caise fără zahăr. Este o delicatesă pe care o puteți păstra foarte bine și peste iarnă. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar modul de preparare este unul simplu și, pe deasupra, este un preparat sănătos, asta fiindcă nu conține zahăr, ci doar îndulcitor natural.
- Cum se pregătește gemul de caise fără zahăr
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de gem de caise fără zahăr este preferata celor mici, dar și a adulților. Este o delicatesă sănătoasă, care se păstrează foarte bine și peste iarnă. Și cei mai pretențioși copii vor adora acest preparat! Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Gem de caise fără zahăr - rețetă
Ingrediente:
-500 gr de caise coapte
-1 lingură de stevie (îndulcitor natural)
-jumătate de pahar de apă
Mod de preparare:
Se spală bine caisele, iar dacă doriți, le puteți curăța de coajă. Se taie caisele în jumătăți și se îndepărtează sâmburii. Se pun bucățile de caise într-un bol, se adaugă stevia și se amestecă foarte bine, apoi se lasă așa timp de 30 de minute.
Într-o oală se adaugă caisele și apa și se gătesc la foc mediu, fără capac. Când spuma începe să se formeze, se îndepărtează ușor cu ajutorul unei spumiere sau a unei linguri. Se lasă la fiert gemul de caise timp de o oră aproximativ, iar la sfârșit se pot zdrobi puțin cu o furculiță. Dacă gemul de caise este foarte gros se mai poate adăuga puțină apă și se mai lasă puțin la fiert.
Desertul se poate păstra la loc rece sau se poate consuma imediat după ce a fost gătit. Este delicios pe pâine prăjită și, pe deasupra, este și foarte sănătos, deoarece nu conține zahăr, ci doar îndulcitor natural.
Citește și: Rețetă de biscuiți cu portocală și mentă. Pot ocupa primul loc pe lista ta de deserturi