Rețetă de biscuiți cu portocală și mentă. Pot ocupa primul loc pe lista ta de deserturi
Publicat pe 24.08.2022 la 19:22 Actualizat pe 24.08.2022 la 19:28
Nu te-ai fi gândit niciodată că biscuiții pot ține locul ciocolatei. Așadar, acest desert cu portocală și mentă poate ocupa acum primul loc pe lista ta de dulciuri.
- Rețeta de biscuiți cu portocală și mentă
- Un desert rapid și delicios
Ingrediente
115gr unt gras;
50gr zahăr pudra;
coajă rasă de la 1 portocală bio mică;
2 lingurițe rase mentă uscată și sfaramata;
80gr făină albă;
20gr amidon;
50gr făină de porumb.
Mod de preparare
Într-un robot de bucătărie topiți untul tăiat bucăți până acesta devine moale.
Adăugați zahărul pudră, coajă de portocală, menta și mixati totul timp de 4 minute, până când se formează o cremă.
Scoateți crema de unt într-un bol, adăugați peste el făină și amestecați totul cu o furculiță. Amestecați până aceasta este absorbită de unt. Nu va rezulta un aluat chiar legat, mai mult unul nisipos.
Întindeți aluatul pe masă și cu mâinile apăsăți aluatul din toate părțile că să-i dați cât de cât formă de rulou.
Introduceți ruloul cu grijă într-o pungă. Cu mâinile continuați să apăsăți ruloul că să-i dați formă cât mai rotundă. Acesta trebuie să aibă un diametru de aproximativ 4 centimetri.
Dați rulourile la frigider cam 30-40 minute. Apoi, le scoateți din pungă și cu un cuțit cu lama subțire tăiați felii groase de cca 1 centimetri.
Așezați biscuiții în tava cuptorului pe hârtie de copt. Coaceți la 175C, timp de 15 minute.
Scoateți biscuiții din tavă și lăsăți să se răcească complet. La final, îi puteți servi cu diverse toppinguri sau ornamente.