Biscuiți cu dovleac. O rețetă de toamnă, pe care trebuie să o încerci în acest sezon
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 06.08.2022 la 14:22
Actualizat pe 06.08.2022 la 14:22
Dovleacul este ingredientul preferat de toamnă, foarte hrănitor și sărac în calorii. În plus, este mai versatil decât ai putea crede. Ai încercat vreodată biscuiții cu dovleac?! Dacă nu, am pregătit pentru tine cea mai simplă rețetă pentru o gustare perfectă. Va fi pe placul tuturor membrilor familiei tale!
- Cel mai bun desert, pe timp de toamnă
- Cum să îl prepari
- Sunt aromați și fragezi
Dovlecii sunt foarte buni pentru sănătate, deoarece conțin fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. De obicei, dovleacul este folosit la clătite, plăcinte, creme și brioșe, dar se potrivește bine și în mâncărurile sărate.
Biscuiți cu dovleac
Dovleacul un aliment sănătos, fără consecințe negative asupra sănătății. Iată cum să prepari cei mai delicioși biscuiți, perfecți pentru toamnă!
Ingrediente:
- 120 g pulpă de dovleac copt
- 280 g făină
- 110 ml ulei
- 110 g zahăr brun
- 5 g praf de copt
- un vârf cuțit sare
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
1. Se pune pulpa într-un vas și se pasează cu un blender. Se adaugă atât uleiul, cât și făina amestecată cu praful de copt. Ulterior se mai adaugă zahărul brun, zahărul vanilat, dar și sarea.
2. Se amestecă până când se obține un aluat omogen. Se formează biscuiții direct în tava de cuptor netapetată. Biscuiții se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru circa un sfert de oră.
3. Nu trebuie să se rumenească deloc la suprafață. Sunt gata atunci când s-au rumenit pe margini. Se lasă la răcit, apoi se pudrează cu zahăr.
Citește și: Rețetă de zacuscă picantă. Un preparat delicios