Rețetă de zacuscă picantă. Un preparat delicios
Publicat pe 05.08.2022 la 08:54 Actualizat pe 05.08.2022 la 08:54
Dacă vrei să mai pui preparate la cămară ca să te bucuri de ele și la iarnă, însă ai rămas în „pană” de idei, atunci noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de zacuscă picantă. Acest preparat este ideal atât vara, cât și iarnă sau în restul anotimpurilor. Nu este greu de pregătit, iar gustul ei îți va încânta papilele gustative, asta bineînțeles dacă mănânci picant. Trebuie să o încerci măcar o dată ca să vezi cât de delicioasă este și ca să o mai prepari și altădată. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a obține o rețetă gustoasă!
- Cum se pregătește zacusca picantă
- De ce ingrediente aveți nevoie
Toate gospodinele pregătesc diverse preparate delicioase pe care să le pună în cămară și să se bucure și la iarnă de ele. Ei bine, noi venim cu o rețetă nouă pentru pus în cămară, o rețetă care se păstrează excelent, indiferent de anotimp. Este vorba de rețeta de zacuscă picantă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Zacuscă picantă - rețetă
Ingrediente:
-10 vinete
-10 gogoşari
-500 ml de ulei
-10 roşii mari
-2-3 căpăţâni de usturoi
-5 cepe mari
-200 gr de ardei iute
-1-2 foi de dafin
-sare
-piper
Mod de preparare:
Vinetele se coc, se curăță și se lasă la scurs într-o sită. Gogoșarii se coc și ei, se curăță, se lasă la scurs, se curăță bine de semințe și se taie bucăți. Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. Se lasă pe foc până devine transparentă. Se adaugă usturoiul curăţat şi tocat mărunt, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate feliuţe subţiri, bucăţile de gogoşar copt, vinetele coapte şi tocate, ardeiul iute tăiat rondele, sarea şi piperul, după gust, apoi se lasă toate să fiarbă la foc mic.
Când sosul este gros și uleiul s-a ridicat la suprafață, zacusca este gata. Se dă la o parte de pe foc, se toarnă fierbinte în borcane, lăsând un spaţiu gol de 2 cm din marginea borcanului. În fiecare borcan se pune deasupra câte o lingură de ulei fierbinte, înainte de a înfileta capacul.
Citește și: Dulceață de ardei iute pentru fripturi. Rețetă simplă pentru gospodine