Zacuscă de gogoșari cu morcovi. Rețeta care se păstrează excelent peste iarnă
Publicat pe 30.07.2022 la 12:14 Actualizat pe 30.07.2022 la 12:14
Dacă vrei să mai pui preparate la cămară ca să te bucuri de ele și la iarnă, însă ai rămas în „pană” de idei, atunci noi venim cu soluția. Rețeta de zacuscă de gogoșari cu morcovi este ideală atât vara, cât și iarnă sau în restul anotimpurilor. Nu este greu de pregătit, iar gustul ei îți va încânta papilele gustative. Trebuie să o încerci măcar o dată ca să vezi cât de delicioasă este și ca să o mai prepari și altădată. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru o rețetă de vis.
- Cum se pregătește zacusca de gogoșari cu morcovi
- De ce ingrediente aveți nevoie
Toate gospodinele pregătesc diverse mâncăruri pe care să le pună în cămară și să se bucure și la iarnă de ele. Ei bine, noi venim cu o rețetă nouă pentru pus în cămară, o rețetă care se păstrează excelent, indiferent de anotimp. Este vorba de rețeta de zacuscă de gogoșari cu morcovi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Zacuscă de gogoșari cu morcovi - rețetă
Ingrediente:
-1,5 kg de morcovi
-50 gr de gogoșari
-500 gr de ceapă
-2 kg de roșii
-1/2 litri de ulei
-piper boabe
-2 foi de dafin
-sare
Mod de preparare:
Gogoșarii se pun la copt, apoi se scot într-un bol și se presară cu sare. Se curăță de pieliță, se scot semințele de la ei și se dau prin mașina de tocat. Într-o oală mai mare se încinge ulei și se bagă la călit morcovii trecuți prin răzătoare, apoi ceapa trecută și ea prin mașina de tocat.
După ce s-au înmuiat puțin se adaugă roșiile fără pielițe, gogoșarii, sare, foi de dafin și piper. Se lasă la fiert aproximativ 40 de minute, amestecând continuu, până când zacusca scade. După ce a scăzut se lasă la răcit și se pune în borcane. Se astupă cu capace, apoi se întorc borcanele cu gura în jos. Se pun în cămară și vă puteți bucura de ea și la iarnă, deoarece se păstrează excelent.
Citește și: Supă cremă de dovlecel. O rețetă delicioasă și simplă