Rețetă de zacuscă de vară cu multe legume și ierburi aromate. Preparatul delicios și extrem de sănătos
Publicat pe 30.06.2022 la 12:19 Actualizat pe 30.06.2022 la 12:29
Vara a venit, iar toată lumea caută să prepare zacuscă pentru a o păstra peste iarnă. Ei bine, venim cu o rețetă ideală, accea de zacuscă de vară cu multe legume și ierburi aromate. Este preparatul extrem de sănătos.
- Cum se prepară zacusca de vară cu multe legume și ierburi aromate
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de zacuscă de vară cu multe legume și ierburi aromate este preparatul ideal și extrem de sănătos, care se păstrează foarte bine și peste iarnă. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și modul de preparare!
Zacuscă de vară cu multe legume și ierburi aromate - rețetă
Ingrediente:
-1,5 kg de păstăi de fasoloe
-1,5 kg de dovlecei de grădină
-2 kg de vinete
-2 kg de ardei kapia, copți
-1 kg de ceapă galbenă
-1 kg de morcovi
-500 ml de ulei de floarea soarelui
-400 gr de bulion de roșii
-250 gr de ketchup dulce
-sare
-piper
-1 lingură de Delikat ierburi de grădină
-1 lingură de Delikat ierburi și boia
-1 linguriță de Delikat cimbrișor
-3 foi de dafin
Mod de preparare:
Se coc vinetele și ardeii, apoi se curăță și se lasă la scurs. Se curăță dovleceii de coajă și semințele, apoi se dau prin răzătoare. Se ia un vas și se pune în el apă și sare, apoi se lasă la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă sarea și păstăile de fasole curățate. Se lasă la fiert până sunt bine pătrunse gusturile, apoi se scurg de zeamă.
Se curăță ceapa, se toacă solzișor și se pune la călit în ulei. Se curăță morcovii, se dau prin răzătoare și se adaugă peste ceapă. Se amestecă foarte bine ingredientele, iar mai apoi se adaugă și dovleceii și păstăile de fasole. Se adaugă puțină zeamă de la fasole, pentru fierberea mai bună a legumelor, fără să se lipsească.
Se adaugă vinetele tocate și ardeii, după aproximativ 30 de minute. Se mai completează cu puțină zeamă de fasole și se dă zacusca la cuptor pentru aproximativ o oră. Se scoate vasul din cuptor și se adaugă bulion, ketchup, sare, piper, foi de dafin și jumătate din condimente. Se dă vasul la cuptor până când uleiul se ridică la suprafață.
Se scoate vasul din cuptor, se gustă zacusta și se asezonează cu cele necesare, după gustul fiecăruia. Se mai lasă în cuptor pentru 15 minute, apoi se sterilizează borcanele bine spălate în care vom așeza zacusca. După ce ați pus zacusca în borcane se dă la cuptor pentru încă cinci sau șase minute. După ce stingeți focul se lasă borcanele în cuptor până se răcesc complet, apoi se etichetează și se trec în cămară.
Citește și: Rețetă de dovlecei cu parmezan în sos de roșii. Un preparat delicios pentru cei dragi