Rețetă de zacuscă de pește. Preparat delicios pentru zilele de vară
De Razvan Paltin.
Publicat pe 14.07.2022 la 13:43
Actualizat pe 14.07.2022 la 13:43
Dacă vrei să mănânci ceva delicios, dar și să-ți impresionezi familia, atunci avem pentru tine o rețetă de zacuscă de pește extrem de bună. Ai nevoie de puține ingrediente, iar gustul te va da pe spate.
- Mod de preparare pentru zacusca de pește
- Preparat delicios și rapid
Cea mai bună zacuscă de pește se face din novac sau macrou, însă poți să folosești și alt pește pentru acest preparat delicios și cu care îi vei da pe spate pe cei dragi. Se prepară rapid, iar gustul e incredibil.
Ingrediente
- 3 kilograme de pește fără cap și coadă
- 1,5 kilograme de ceapă
- 500 de grame de morcov
- 2 kilograme de roșii
- 2 kilograme de ardei roșii capia
- 500 de ml de ulei
- 250 ml de oțet
- o linguriță de zahăr
- sare
- frunze de dafin
- ardei iute
- piper
- usturoi
Mod de preparare pentru rețeta de zacuscă de pește
Se va curăța pește și se va tăia capul și coada, după care se pune la fiert în apă cu sare și oțet, astfel încât să acopere peștele. Se spumează și se fierbe până când carnea se va desprinde de pe os, după care se lasă la răcit și se curăță carnea de pe oase.
Separat vom face zacusca la fel ca cea tradițională. Ceapa o vom mărunți, iar morcovul se va da pe răzătoarea mare, după care se adaugă ardeii copți pe jar. Se pun toate într-un vas și se lasă să dea în clocot, după care se adaugă și roșiile făcute suc sau și curățate de semințe și pieliță, iar ulterior date prin mașina de tocat.
Toate legumele se fierb până când se va forma un sos, după care se pune carnea de pește, frunzele de dafin, sarea și piperul, dar și ardeiul tăiat mărunt, precum 2-3 căței de usturoi și o lingură de zahăr.
Se lasă la fiert și se adaugă după gust zeama care a rămas de la fierberea peștelui. După ce s-au fiert, se va lăsa compoziția la răcit și se vor scoate foile de dafin, astfel încât zacusca să nu devină amară. Compoziția se pune în borcane și se sterilizează la bain-marie, o oră din momentul în care au dat în fiert.
La final se vor scoate fierbinți din apă și se așează între pături timp de 3-4 zile astfel încât să se răcească încet.
Citește și: Rețetă de chiftele de ton. Un preparat inedit, cu gust delicios