Rețetă de chiftele de ton. Un preparat inedit, cu gust delicios
Publicat pe 13.07.2022 la 13:52 Actualizat pe 13.07.2022 la 13:53
În această perioadă, tot mai multe gospodine au luat cu asalt Internetul și caută rețete delicioase, care mai de care! Ei bine, tocmai de asta suntem noi aici. Mai jos ți-am pregătit lista cu ingrediente și modul de preparare al chiftelelor de ton. Încearcă-le și tu și te asigurăm că nu vei regreta, asta fiindcă gustul este unul senzațional! Este un preparat inedit, care are un gust delicios și pe care și cei mai pretențioși din familie îl vor consuma și nu se vor mai sătura de el.
- Cum se pregătesc chiftelele de ton
- De ce ingrediente avem nevoie
Chiftele de ton sunt delicioase, mai ales în acest sezon când este foarte cald, deoarece se pot consuma și reci, ele fiind cu adevărat delicioase. Vă vom prezenta o rețetă ușoare pentru această mâncare, care nu durează mai mult de zece minute, așa că nu veți fi nevoiți să petreceți atât de mult timp în bucătărie. Nu vei rămâne dezamăgit de gustul care îți va încânta papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare al acestei delicatese!
Chiftele de ton - rețetă
Ingrediente:
-350 gr de ton în suc propriu
-75 gr de file de anșoa
-1 ou
-4 linguri de pesmet
-1 ceapă
-1/2 legătură de pătrunjel
-2 linguri de muștar iute
-2 linguri de maioneză
-30 gr de unt moale
-ulei pentru prajit
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se scurge peștele de zeamă, fileurile de anșoa se trec ușor prin apă, deoarece sunt mult prea sărate și se lasă la scurs. Se bate un ou cu maioneză și muștar, apoi se adaugă cele două tipuri de pește, sare, piper și ceapă tocată. Se amestecă totul foarte bine și se adaugă untul, care trebuie să fie moale, și pătrunjelul mărunțit. Amestecați toate foarte bine. Formați chiftelele cu mâna umedă, apoi treceți-le prin pesmet și prăjiți-le în ulei.
Citește și: Rețetă de chiftele cu dovlecei cu mărar și usturoi. Un preparat ușor de realizat și gustos