Rețetă de chiftele la cuptor cu mozzarella. Un preparat absolut extrem de gustos
Publicat pe 12.03.2022 la 13:27 Actualizat pe 12.03.2022 la 13:28
Dacă îți este poftă de un preparat delicios pe care să îl servești împreună cu familia sau cu cei dragi, rețeta de chifteluțe la cuptor cu mozzarella este alegerea perfectă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a le prepara!
- Un preparat delicios de chiftele la cuptor cu mozzarella
- Este rețeta cu care nu dai greș
- Iată ingredientele și modul de preparare
Rețeta de chiftele la cuptor cu mozzarella este una dintre cele mai gustoase și minunate preparate cu chiftele. Iată cât de ușor se prepară și de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente:
Pentru chiftele:
-2 cepe tocate mărunt
-1 kg de carne tocată
-o legătură de pătrunjel
-1 lingură de cimbru uscat
-1 lingură de boia de ardei dulce
-3 căței de usturoi răzuiți
-1 ou
-sare și piper
Pentru sos:
-o ceapă tocată mărunt
-700 g de roșii pasate
-200 g mozzarella
-3 linguri de ulei
-o legătură de pătrunjel
-3 căței de usturoi răzuiți
-1 lingură de oregano uscat
-sare și piper
Mod de preparare:
Se ia un bol mai mare în care se pune carnea tocată, oul, ceapa tocată, usturoiul răzuit, pătrunjelul și condimentele. Se amestecă foarte bine totul și se fac chifteluțele, nici prea mari, nici prea mici, pentru a nu se rumeni.
Se ia o tavă și se unge cu ulei, după care se pun chifteluțele. Se lasă chiftelele la cuptor pentru aproximativ 30 de min, la 220 grade.
Pentru sos se ia o tigaie cu ulei și se adaugă ceapa, oregano, sarea și piperul. Ceapa se călește aproximativ 5 minute, până se înmoaie. Când ceapa s-a călit se adaugă peste ea usturoiul. Împreună se gătesc pentru maxim 1 minut. Se adaugă apoi roșile pasate și gătiți sosul pentru aproximativ 5 minute. Când sosul s-a gătit, se adaugă pătrunjelul.
Scoatem chiftelele rumenite din cuptor și adăugăm peste ele sosul. Peste chiftelele cu sos se pune mozzarella răzuită și se bagă la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 200 grade.
Se scot chiftelele din cuptor și se servesc fierbinți.
Citește și: Chifteluțe cu varză și carne. O rețetă îndrăzneață, pe placul tuturor