Rețetă de chiftele pufoase din carne de curcan. Un preparat de-a dreptul gustos
Publicat pe 05.03.2022 la 16:56 Actualizat pe 05.03.2022 la 16:56
Pentru un început de weekend bun nu ezista să încerci cele mai bune chiftele pufoase din carne de curcan. Este o rețetă simplă care nu o să îți dea bătăi de cap. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a le prepara!
1 ceapă tocată mărunt
3 caței de usturoi presat
sare și piper negru măcinat
2 ouă
3 linguri pesmet
opțional câteva frunze de pătrunjel tocate fin
ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare
Se frământă carnea măcinată de curcan cu ceapă tocată, usturoiul presat, ouală întregi și pesmetul, sare și piper negru măcinat și se pune după gust.
Compoziția pentru chiftele se pune la frigider pentru 30 de minute, pentru ca aromele să pătrundă în carne și amestecul să devină puțin mai ferm pentru a putea fi modelat. Cu palmele umezite în apă rece formăm chiftele de aceeași mărime și le așezăm pe un platou.
Chiftelele din carne de curcan se prăjesc la foc mediu în baie de ulei pâna când se rumenesc frumos pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop de hârtie. După ce ați urmat toți pașii le puteți servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chiftele de post cu ciuperci și legume. Un preparat gustos și rapid