Rețetă de chiftele de post cu ciuperci și legume. Un preparat gustos și rapid
Publicat pe 04.03.2022 la 15:15 Actualizat pe 04.03.2022 la 15:15
Cu toții vrem să ne surpindem familia cu un preparat absolut delicios. Dacă vrei un început de weekend minunat, aici ai rețeta perfectă. Chiftele de post cu ciuperci și legume sunt foarte gustoase și nu vei îți vei pierde prea mult timp la bucătărie. Merită încercate și împărțite cu cei dragi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a le prepara!
- Rețetă de chiftele de post cu ciuperci și legume
- Un preparat gustos și rapid
Rețeta de chiftele de post cu ciuperci și legume este un preparat foarte simplu și delicios. Pentru un început de weekend minunat nu ezita să le ai pe masa. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a le prepara!
Ingrediente
00 g ciuperci din conservă
2 cartofi
1 morcov
1 ceapă
5 căței de usturoi
sare
piper
cimbru
busuioc
1/2 legătură mărar
1/2 legătură pătrunjel
200 g pesmet
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se desfac ciupercile și se lasă în strecurătoare să se scurgă. Ciupercile s-au cântărit, după ce au fost scurse. Se curăță morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare. Se spală bine cartofii și îi punem la fiert, cu coajă, în apă, cât să fie acoperiți. Se toacă ceapa solzișori, iar usturoiul rondele. Verdeața va fi tocată mărunt.
Punem puțin ulei la încins și călim ceapa și usturoiul, ușor în el, apoi adăugăm ciupercile scurse. Le amestecăm de câteva ori pe foc, apoi le transferăm într-o sită, să se scurgă uleiul. Curățăm cartofii fierți și răciți, în prealabil și îi tocăm în cuburi. Tocăm și morcovul în cuburi, îl adăugăm peste cartofi și transformăm totul în piute, cu un blender vertical.
Trecem prin blender și ciupercile, apoi le amestecăm cu piureul de cartofi și morcovi. Adăugăm și verdeața tocată, sare, piper, cimbru și busuioc, după gust și omogenizăm compoziția. Adăugăm și pesmet, atât cât să fie compoziția compactă și să putem modela chiftelele.
Restul de pesmet îl punem pe un platou. Cu mâinile umezite în apă rece, se formează chiftelele de mărimea unei mingi de ping pong, și se aplatizează ușor. Apoi, se dau prin pesmet în toate părțile. Se încinge uleiul într-o tigaie, iar apoi se prăjesc pe ambele părți.
Le scoatem, apoi, pe prosoape absorbante și le lăsăm să se tempereze. După ce ați parcurs acești pași, chifteluțele sunt gata pentru a fi servite. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chiftele cu legume. Simple și gustoase pentru toată familia