Chiftele cu ton la cuptor. Un preparat culinar ideal pentru weekend
Publicat pe 19.02.2022 la 16:42 Actualizat pe 19.02.2022 la 16:42
Cu toți știm că în weekend nu este deloc plăcut să stai să faci mâncare cu orele în bucătărie, așa că noi îți sărim în ajutor și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă de chiftele cu ton la cuptor. Se prepară mai repede decât te-ai fi așteptat, iar gustul este divin!
- Chiftele cu ton la cuptor
- Cum se prepară pas cu pas
Chiftele cu ton la cuptor. Un preparat culinar ideal pentru weekend
Te-ai săturat de mâncărurile pline de grăsime și pe bază de carne, ei bine, este timpul să îți delectezi papilele gustative cu chifetele la cuptor cu ton, fiind un preparat culinar bazat în proporție de 90% pe pește.
Încearcă-le și sigur nu vei regreta alegerea făcută, ba din contră, sigur vei scrie rețeta în agenda cu bucate din bucătăria ta. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și cât de ușor se prepară.
Ingrediente:
- 500g ton din conservă (bucăți sau mărunțit)
- 30g pesmet
- 1 ou mare
- 1 ceapă micuța albă sau roșie
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Primul pas este să pornim cuptorul la 190°C și să punem hârtie de copt într-o tavă, asta deoarce compziția se face extrem de repede. În acest timp, tăiem ceapă mărunt, tocam pătrunjelul cât mai fin, iar apoi, într-un bol încăpător punem tonul scurs de lichid, ceapă tocată, pătrunjelul, pesmetul, sare, piper și oul.
Se amestecă întreaga compoziție cu o spatulă de plastic până obținem o compoziție omogenă, iar în funcție de gust se mai adaugă condimente.
Din această compoziție formăm mingiuțe pe care le aplatizăm ușor între palme, iar apoi le așezăm una lângă cealaltă în tavă pregătită deja.
Se badă tava cu chiftele la cuptor timp de 30 de minute fără a le întoarce, iar după acest interval de timp chiftelele ar trebui să fie rumene. Când sunt gata, se scot de la cuptor și se servesc fie simple, fie cu garnitură de orez sau salată. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețeta de chiftele cu susan. Sunt mai gustoase decât ai crede