Rețeta de chiftele cu susan. Sunt mai gustoase decât ai crede
Publicat pe 16.02.2022 la 23:50 Actualizat pe 16.02.2022 la 23:50
Te-ai săturat de mâncarea obișnuită și vrei să încerci ceva nou? Încearcă rețeta de chiftele cu susan, iar ceea ce îți putem spune este că vei fi îndrăgostită de rezultatul final și cu siguranță o să treci acest preparat culinar în agenda din bucătăria ta!
- Rețeta de chiftele cu susan
- Mod de preparare pas cu pas
Rețeta de chiftele cu susan. Sunt mai gustoase decât ai crede
Numeroase gospodine obișnuiesc să facă chiftelele doar cu legume sau carne de pui, porc, fie vită, astfel că sunt destul de puține cele care au încercat măcar o dată rețeta de chiftele cu susan.
Ce-i drept, nu este pe gustul oricui, asta fiindcă dacă nu ești un mare fan al susanului, cu siguranță nu te încântă cum sună, însă cei care iubesc acest ingredient vor fi uluiți de gustul inconfndabil. Iată de ce ingrediente ai nevoie și treci la treabă!
Ingrediente:
- 500 g carne tocată
- 2 linguri pesmet
- 2 ouă
- sare
- piper
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingură semințe de susan
- 1 vârf cuțit ghimbir pudra
- 3 căței usturoi
- pătrunjel uscat
Pentru tăvălit:
- 2 ouă
- 200 g susan
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Într-un bol amestecăm carnea cu ouăle, pesmetul, condimente după gust, iar după ce se amestecă îl dăm la rece timp de aproximativ 30 min. După acest interval, cu mâinile puțin umede, formăm chifteluțele și le așezăm pe un tocător sau pe o farfurie plată pentru a nu se fărâma.
După acest pas, batem ouăle cu un praf de sare, iar în alt bol adăugăm susanul. Între timp, punem uleiul într-o tigaie mai adâncă și se lasă să se încingă. Tăvălim chiftlele prin ou, apoi prin semințele de susan și le prăjim aproximativ 5-6 min pe ambele părți, cât să fie rumenite, însă nu arse.
Când sunt gata, le scoatem pe un șervețel de bucătărie și repetăm până ce terminăm. Se pot mânca alături de numeroase garnituri precum: legume la cuptor, orez, cartofi sau, de ce nu, chiar cu o salată bogată.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de chiftele din dovlecei cu brânză. Un preparat absolut delicios