Rețetă de chiftele din dovlecei cu brânză. Un preparat absolut delicios
Publicat pe 16.02.2022 la 22:14 Actualizat pe 16.02.2022 la 22:42
Dacă îți este poftă de un preparat delicios pe care să îl servești împreună cu cei dragi, rețeta de chifteluțe din dovlecei este alegerea perfectă! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acestea.
- Rețetă de chiftele din dovlecei cu brânză
- Un preparat absolut delicios
Dacă îți este poftă de un preparat delicios pe care să îl servești împreună cu cei dragi, rețeta de chifteluțe la cuptor este alegerea perfectă! Un preparat de care nu o să te mai saturi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acestea.
Ingrediente
1/2 kg dovlecei
100 g branza telemea de vaca
2 oua
o legatura marar
5 linguri faina
ulei si piper
Mod de preparare
Curățăm dovleceii de coajă și îi dăm pe răzătoare, apoi dăm și brânza telemea pe răzatoare. Dovleceii vor lăsa destul de multa apa, așa că îi vom lăsa la scurs într-o sită. În cazul în care telemeaua lasă zer, procedăm la fel cum am procedat și în cazul dovleceilor.
Punem într-un vas mare dovleceii bine scurși, adăugam telemeaua rasă, cele doua ouă si mărarul tocat mărunt, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Compoziția chiftelelor din dovleceii cu brânza va fi una destul de moale și vom adăuga câteva linguri de făină.
În funcție de cantitatea de făina pe care o punem in chiftelele din dovleceii cu brânza, avem la dispoziție doua variante. Fie adăugam faăna doar cât să se lege puțin compoziția, cam cinci linguri, caz în care vom pune chiftele la prăjit cu lingura. În a doua varianta, adăugam mai multa făina și obținem o compoziție pe care o putem modela cu mâinile, exact ca pe chiftelele normale. Este la alegerea fiecăruia.
Condimentăm chiftelele de dovlecei cu piper și sare. Cum telemeaua este deja sărată, trebuie să avem grijă la sare. Incingem uleiul și apoi punem cu lingura compoziția de chiftele în tigaie. Chiftelele din dovlecei se vor aranja singure în timpul prăjirii. Lăsăm chiftelele din dovlecei la foc mediu, le rumenim pe ambele parți și apoi le așezăm pe un șervețel pentru a se scurge uleiul. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de chiftele din pește. Un preparat culinar rapid și gustos