Rețetă de chiftele de dovlecei. Un preparat gustos pentru toți cei dragi
Publicat pe 08.02.2022 la 18:31 Actualizat pe 08.02.2022 la 18:32
Dacă îți este poftă de un preparat delicios pe care să îl servești împreună cu cei dragi, rețeta de chiftele de dovlecei este alegerea perfectă! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acestea.
- Rețetă de chiftele de dovlecei
- Un preparat gustos pentru toți cei dragi
Pentru un preparatul delicios pe care să îl servești împreună cu întreaga familie, rețeta de chiftele de dovleei este alegerea perfectă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acestea!
Ingrediente
750 g dovlecei
200 g brânză telemea sărată
3-4 căței usturoi
1-2 ouă
jumatate legatura mărar
sare
piper
faină sau pesmet, 7-10 linguri
ulei
Mod de preparare
Adăugați brânza telemea pe care o fărâmițați cu mâna, usturoiul pisat, mărarul tocat, oul și 2-3 linguri de făină. Nu se adaugă sare, deoarece telemeaua este deja sărată și s-ar putea să fie prea mult. În funcție de cât de bine au fost storși dovlecii, cantitatea de făină va varia, și se va adăuga treptat, frământând cu mână.
Va opriți când compoziția devine bună de modelat, dar nu foarte legată. Vă umeziți palmele la fiecare 2-3 chiftele decât sa puneți foarte multă faină.
Se pune jumătate din cantitate pesmet, jumatate făina sau chiar si numai pesmet și o lingură două faină. Se pune o tigaie la foc și se încinge bine uleiul.
Lăsați robinetul sa curgă încet si când vedeți ca începe să se prindă compoziția de palme, le umeziți iar.
Prăjiți chifteluțele de dovlecei pe ambele parți, le întoarceți cu o lingură, le rumeniți frumos, apoi le scoateți pe un platou pe care ați pus șervețele absorbante.
Citește și: Rețetă de cheesecake New York. Un desert gustos și foarte rapid de preparat