Rețetă de cheesecake New York. Un desert gustos și foarte rapid de preparat
Publicat pe 07.02.2022 la 23:59 Actualizat pe 07.02.2022 la 23:59
Pentru un început bun de săptămână, răsfață-te cu un cheesecake New York. Este un preparat rapid, gustos, pe care îl poți servi împreună cu toată familia. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de cheesecake New York
- Un desert gustos și foarte rapid de preparat
Dacă ești nehotărât și nu știi ce preparat delicios să încerci. Ei bine, cheesecake New York este un desert excepțional pe care îl poți servi alături de toată familia. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara.
Ingrediente
Pentru baza de biscuiți
120 g biscuiți graham sau digestivi
60 g unt
Pentru crema de brânză
450 g brânză de tip Philadelphia
200 ml de smântână pentru frișcă
140 g iaurt natur
130 g zahăr
20 g amidon de porumb
3 ouă mărimea L
1 lingură suc de lămâie
1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
Baza de biscuiți
Biscuiții se sfarmă într-un robot de bucătărie sau cu ajutorul unui sucitor. Untul se va topi în cuptorul cu microunde și apoi se va amesteca cu biscuiții. Tava pe care ați ales-o se va tapeta cu o foaie de copt sau o folie de aluminiu și se va întinde compoziția de unt și biscuiți, iar cu ajutorul unui pahar se netezește bine fundul tăvii. Compoziția se va coace la 180 de grade timp de 10 minute și se va lăsa la răcit.
Crema de brânză
Se pune crema de brânză și zahărul într-un vas încăpător. Se amestecă bine și se evită formarea cocoloașelor. Se adaugă iaurtul și se amestecă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecăm după fiecare.
Nu este necesară mixarea, ci doar încorporarea ouălor. Se adaugă smântâna pentru frișcă, sucul de lămâie și esența de vanilie. Se amestecă bine. Se mai adaugă amidonul de porumb și se mai amestecă încă o dată.
Crema de brânză obținută se va turna peste compoziția de biscuiți. Baza tăvii va fi acoperită cu folie de aluminiu pentru ca în tava va fi gătită la bain marie.
Într-o tavă mai adâncă punem o cârpă, așezăm tava cu cheesecakeul și turnăm apă fierbinte pe lângă ea (în jur de 2 cm), fără a depăși marginea foliei de aluminiu.
Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade. Se coace cheesecake-ul New York timp de 30 de minute la 180 de grade. Se coboară temperatura la 150 de grade și se continuă coacerea pentru încă 30 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă cheesecakeul înăuntru pentru încă 30 de minute.
Se lasă la răcit. Dacă se alege acoperirea cheesecake-ului cu gem de afine sau căpșuni, se va dilua gemul (cu 1-2 lingurițe de apă) și se va încălzi în cuptorul cu microunde. Se va acoperi cheesecake ul cu gem și se va pune la rece. După toate acestea este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de clătite americane. Cele mai pufoase pancakes făcute în casă